Vés al contingut

El músic, polític i escriptor ’Titot’ presenta a les Borges la novel·la ‘El silenci que heu de témer’ 

 

El músic, polític, activista i escriptor Francesc Ribera ‘Titot’ va presentar a la plaça de la Dona de les Borges la seva tercera obra literària ‘El silenci que heu de témer’, una novel·la històrica ambientada en la Mallorca del XVII i en la vida de Joana Santacília, sisena filla d’una nissaga de la noblesa local. 

A la plaça de la Dona de les Borges, amb una temperatura molt agradable i enmig del brogit i el soroll de la canalla, els organitzadors hi van disposar un espai amb llibres per a tots els públics (Biblioteca a l’exili) i uns matalassos prims per poder seure o estirar-se a llegir que alguns nens i nenes ràpidament es va fer seus.   

Convidat per la CUP, organitzadora de l’acte, la presentació de ‘Titot’, a dos quarts de sis de la tarda, va servir perquè l’autor posés en context un període de la història, el segle XVII, tant de Castella, com dels altres regnes que aleshores formaven la península ibèrica.  

‘Titot’, que ja comptava amb documentació històrica prèvia, va estar deu mesos per donar forma i escriure aquesta novel·la, que la protagonista va desgranant en primera persona. Monja de clausura, tot i que d’una clausura diferent a com l’entenem actualment, ella fa del silenci, de la invisibilitat i del control de la informació la seva eina més eficaç en una Mallorca convulsa que forma part, també, dels plans hegemònics i expansionistes de la Castella que s’acabaria imposant. 

‘Aquesta història explica bé el moment on som ara’ va dir ‘Titot’ referint-se a les simil·lituds entre aquells moments i la realitat actual. L’acte va finalitzar amb comentaris sobre l’actualitat recent i amb la signatura d’exemplars per part de l’autor. 

En dates properes la CUP borgenca té previst organitzar la presentació de nous llibres amb la presència dels seus autors: El comtat de Prades i la baronia d’Entença (17 d’abril, Ezequiel Gort), Solo es andar (18 d’abril, Sergi Latorre) i Lo Carrasclet Crónica d’un irreductible (22 d’abril, Jaume Borràs i Galceran). 

 

Comparteix