Vés al contingut

Aneu-vos preparant, que s’acosta Carnaval!

La festa de Carnaval a les Borges del Camp es celebrarà el proper 11 de febrer i enguany aquest ha de ser el millor dels millors després que els últims anys han sigut de restriccions a causa de la pandèmia, que ha impedit una celebració normal.

Comparteix

Vist i no vist, les Borges del Camp ha celebrat Sant Antoni Abat, la Festa Major d'Hivern


La Festa Major petita o Festa Major d'Hivern, en honor de Sant Antoni Abat, patró de les Borges del Camp, ha passat com una exhalació durant tot el cap de setmana. Vist i no vist, però intens. 

La canalla i la gent jove van tenir la tarda de divendres, dia 20, diverses cites i convocatòries: els més petits a la Sala Polivalent amb Tumàcat Músic Xou, un espectacle que s'havia programat a la pista del Centre Cultural Marinada però que finalment es va celebrar a la Sala Polivalent per evitar el fred i les baixes temperatures. 

Comparteix

Les Borges del Camp ja prepara la Festa Major de Sant Antoni

Sense massa temps per recuperar l’alè festiu, a les Borges ja hi tornem a ser. La pandèmia va alterar notablement el calendari festiu durant dos anys i encara es va deixar notar l’any passat, però enguany vam començar amb Cap d’Any i Reis i ara seguim amb la Festa Major en honor a Sant Antoni Abat, aquest sant sempre representat amb un porquet que l’acompanya.

Comparteix

Els Reis de l'Orient tornen per deixar joguines i molta il·lusió a tot el poble de les Borges del Camp

Els Reis de l'Orient han tornat enguany a les Borges del Camp amb tota normalitat un cop superada la pandèmia que en els anys precedents havia posat moltes dificultats al desenvolupament de la gran festa de la canalla.

Els tres reis, tot i que venen del llunyà Orient, a les Borges s'estimen més arribar-hi en tren, que és un mitjà prou eficient quan funciona amb normalitat.  

Comparteix

Ambient primaveral, 75 corredors per la 3a Sant Silvestre borgenca, i una nit de Cap d'Any amb més de 200 persones

La tercera Sant Silvestre borgenca ha pres la sortida, en un ambient primaveral, poc després de les dotze del migdia d'aquest 31 de desembre. 

Un total de 75 corredors i corredores, molts d'ells amb gorros de Pare Noel, faldilles, banyes de ren i altres disfresses han completat els quatre quilòmetres del recorregut, que ha passat pel nucli urbà borgenc. 

l'ADF borgenca ha ajudat a senyalitzar amb cons el recorregut de la cursa, sobretot en el tram que anava per la carretera, separant el recorregut dels cotxes del de corredores i corredors. 

Comparteix

Taller de patinatge i inflables per a la canalla en la setmana més divertida

De dimarts 27 a divendres 30, la Sala Polivalent borgenca ha acollit les activitats més interessants i més divertides per a la canalla. Dimarts 27 i dimecres 28 el protagonisme va ser per al taller de patinatge que van impartir dues monitores del Reus Deportiu, mentre que dijous 29 i divendres 30, va ser el moment dels inflables. 

Comparteix

Els Reis Mags ja saben què volen els nens i les nenes de les Borges del Camp

Els Reis Mags de l'Orient ja han llegit totes les cartes que aquest dilluns, 26 de desembre, han portat els nens i les nenes de les Borges al patge reial.

Els tres Reis han tingut una mica de feina, perquè n'hi havia unes quantes de cartes, però amb l'ajuda del personal que els dóna suport i amb els avenços tecnològics de què disposen han pogut enllestir. De fet, les cartes dels nens i les nenes borgencs són les primeres de la comarca del Baix Camp que els hi arriben. 

Comparteix

El tió a l'Ajuntament, el pessebre a Gallicant, i la solidaritat amb la Marató a la Sala Polivalent cbardou dl., 19/12/2022 - 15:04

Nens i nenes i les seves famílies van trobar-se dissabte a quarts d'onze a la plaça de Sant Antoni i des d'aquí van enfilar cap a l'ermita. L'objectiu de la trobada era localitzar al tió de les Borges. 

El tió s'havia sentit pels volts de l'ermita ja que, quan s'acosta Nadal, hi fa cap. Sap, per l'experiència d'altres anys, que durant un dies estarà ben alimentat. 

Aquest any, sí: tornarem a viure un Nadal amb plena normalitat! cbardou ds., 03/12/2022 - 10:56

Ja fa mesos que hem deixat de banda les mascaretes, excepte a recintes sanitaris i transport públic, i que, amb l'ajut de les vacunes i de la sanitat, la Covid-19 va quedant enrere. De tota manera, la memòria és curta i fa només un any, qui ho diria, en molts actes i celebracions conjuntes la mascareta i la distància social eren obligatòries i necessàries. 

Per tant, doncs, la primera novetat d'aquestes festes nadalenques, que ja tenim a tocar, és que les podrem celebrar amb plena normalitat. 

És Nadal a les Borges del Camp 2022

El Cementiri de les Borges acull un respectuós i emotiu Recital pel Record per commemorar Tots Sants

El Cementiri Municipal de les Borges ha mantingut un ampli horari d'obertura entre el 24 d'octubre i el 2 de novembre per facilitar a tothom que pogués visitar-lo entre les nou del matí i les sis de la tarda de cada un d'aquests dies. 

El cementiri borgenc, de la mateixa manera que molts altres, és molt freqüentat durant aquest període amb l'objectiu de visitar familiars i persones que han traspassat i per arranjar i cuidar l'espai on són dipositades les seves restes. 

Comparteix