Escut oficial de Les Borges del Camp en or

Blasonament

Escut caironat d'or, amb una banda ondada d'atzur carregada d'una creu de tau de sable, acostada de dos arbres de sinople a la destra i de dues borges, igualment de sinople, a la sinistra. Per timbre una corona mural de vila.

El metall d'or es representa preferentment pel daurant o, quan hom no el pot emprar, pel groc.

 

Escut oficial de Les Borges del Camp en groc

Explicació del blasonament

L'escut caironat és la forma que heràldicament usen les poblacions dels Països Catalans, i en aquest cas presenta el camp daurat.

La banda ondada d'atzur representa la riera que creua el nostre terme de punta a punta, passant per ponent del nucli urbà, riera que dona nom al santuari marià de la vila sota l'advocació de la Mare de Déu de la Riera.

La creu de tau de sable que carrega la banda és una al·legoria a la secular pertinença de la vila a la Mitra de Tarragona.

Els dos arbres a la destra signifiquen la seva pertinença històrica, com a vila fundacional, de la Comunitat de Pobles del Camp de Tarragona, institució nascuda a principis del segle XIV, que subsistí fins al Decret de Nova Planta de Felip V, el 1716, i que va ser coneguda com la Comuna del Camp (només n'hi hauria d'haver un, però per a assolir la simetria se'n presenten dos).

Les dues borges a la sinistra estan relacionades amb l'origen etimològic de Borja, i n'hi ha dues per a significar el plural.

La corona mural s'hi afegí per la categoria de vila que ostenta el nostre municipi.

Fou adoptat com a escut oficial de la vila l'any 1997.