Vés al contingut

Una filtració d’aigües grises retarda les obres d’adequació del refugi de la plaça de la Font

La detecció d’una fuita d’aigües grises a l’interior del refugi de la Guerra Civil que hi ha a la plaça de la Font retardarà unes setmanes la remodelació i adequació d’aquest espai de memòria, que l’Ajuntament volia obrir al públic aquest mes de setembre, coincidint amb la Festa Major.

L’Ajuntament de les Borges va licitar i adjudicar el projecte d’adequació del refugi i aquest mes de setembre, un cop fetes les obres, es comptava amb poder obrir l’espai. L’empresa adjudicatària, però, va trobar-se amb la sorpresa que hi havia una filtració d’aigües grises. Per tant i, abans de fer qualsevol altre acció, primer calia detectar la causa i resoldre aquest problema.

Segons els tècnics que han intervingut en aquest cas, és possible que hi hagi hagut algun moviment del terreny després de les obres de remodelació que es van fer a la plaça de la Font i que alguna canonada de les clavegueres hagi cedit o tingui alguna fuita. 

A partir d’aquesta conclusió, el que es farà serà substituir completament el tram de canonada principal, sense buscar el punt exacte on hi ha l’avaria. La canonada vella serà completament substituïda per una de nova i les cases que hi estaven connectades es connectaran a la nova canonada.

Les obres seran aparatoses ja que cal treballar des de la placa de la Font, més o menys des de davant de l’oficina del BBVA, travessar la carretera i buscar el tram de claveguera que hi ha davant de la farmàcia. Aquesta actuació comportarà que s’haurà de donar pas alternativament als vehicles que circulin per l’avinguda Magdalena Martorell. Es preveu que les obres puguin durar unes tres setmanes.

Després, i un cop reparada aquesta filtració, l’empresa adjudicatària de la remodelació del refugi afrontarà l’obra que permetrà la recuperació d’aquest espai, un dels punts més destacats de la història recent de les Borges del Camp. 

Comparteix