Vés al contingut

Una campanya cívica reparteix bosses i ampolles per la caca i el pixum dels gossos i apel·la a la responsabilitat dels propietaris

L'Ajuntament de les Borges va iniciar divendres, 10 de març, el repartiment d'ampolles i bosses de plàstic entre propietaris de gossos per ajudar a conscienciar tothom de la necessitat de recollir les caques i de tirar aigua al pixum

Alguns municipis, com per exemple Reus, apliquen fortes sancions en cas d'incompliment d'aquestes mesures de civisme. A les Borges, l'Ajuntament opta per la via de la conscienciació i de la col·laboració. A més, l'alcalde, Joaquim Calatayud, en diverses ocasions ha fet crides públiques a les persones que tenen gossos per que adoptin les mesures necessàries per fer possible una convivència cívica i respectuosa. 

A les Borges hi ha més de 500 gossos censats i, per tant, el nombre és realment elevat. 

Pel que fa a la campanya, s'han preparat 300 ampolles i 300 porta bosses que divendres, de 4 a 6 de la tarda, es van començar a distribuir en una parada muntada al passeig de l'Hort del Dasca. El regidor Raül Moreno i diversos alumnes de l'Institut Fontanelles que fan serveis a la comunitat com a part de la seva formació van atendre a tothom que es va interessar per la campanya. A més, alguns dels alumnes van fer un tomb per les Borges informant a propietaris i propietàries de gossos que en aquells moments havien sortit a passejar-los. 

El vent va obligar a arrecerar la taula i a protegir les pancartes i el material de la campanya, però de tota manera l'acció cívica es va poder fer amb normalitat. A partir d'ara, les persones interessades en obtenir aquest material poden dirigir-se a l'Ajuntament. I tal i com diu la campanya, 'el gos és teu, els carrers són de tots'.      

Comparteix