Vés al contingut

Tots Sants a les Borges: Sopar de la Castanyada, concert al Cementiri i Missa de Difunts

Les Borges ja va viure amb molta empenta els dies 27 i 28 d’octubre quan es va organitzar un exitós Passatge del Terror que va rebre uns 500 visitants, una part d’ells vinguts de municipis veïns. El diumenge 29 el passatge va quedar desmuntat, el llac de la Recer va tornar a la normalitat i una seixantena de participants ho van celebrar amb un sopar conjunt que va servir per començar a parlar del passatge del 2024. 

D’altra banda, la nit del dimarts 31 d’octubre va ser pel Sopar de la Castanyada que es va celebrar a la Sala Polivalent i que va comptar amb uns 170 assistents. 

El sopar era de cistell i, per tant, cadascú es va portar i va compartir les seves elaboracions. I després del sopar, festa de la castanyada amb música i bon ambient fins ben entrada la matinada. 

L’endemà, 1 de novembre, a les Borges ja s’ha fet tradició el concert de Tots Sants, enguany novament amb dos músics, un d’ells a l’orgue i l’altre al violí. 

El concert és emotiu perquè es viu en un ambient força silenciós, enmig del tràfec de les persones que entren i surten del cementiri per recordar als seus familiars, amics i a les persones ja traspassades. 

Peces instrumentals d’Elton John, de John Lennon, de Serrat, de Lluís Llach, música clàssica i moltes cançons conegudes van formar el repertori dels dos músics. 

Per últim, aquest dijous, 2 de novembre, la Missa de Difunts al cementiri ha hagut d’acabar amb certa premura ja que el vent i la pluja s’han accentuat a la part final de la cerimònia. 

La missa ha començat a les 12 del migdia amb el mossèn i les persones assistents. Feia vent en aquell moment, però tal i com aquest acte anava avançant també anava augmentant la inestabilitat i ha començat a plovisquejar debilment, però després poc a poc ho anava fent amb més i més insistència. 

Aquest ha estat el darrer acte de commemoració de Tots Sants a les Borges. Des del 28 d’octubre i fins avui, 2 de novembre, el Cementiri Municipal s’ha mantingut obert de 9 del matí a sis de la tarda, i a partir d’ara el cementiri torna al seu horari habitual, de dilluns a divendres de 9 del matí a dues de la tarda i dissabtes, diumenges i festius de 10 del matí a dues de la tarda.  

 

Comparteix