Vés al contingut

L’Ajuntament fa balanç positiu de la primera edició de les Jornades Esportives de les Borges 

L’Ajuntament de les Borges, a través de la regidoria d’Esports, ha fet un balanç i una valoració positiva del desenvolupament de les Primeres Jornades Esportives celebrades a les Borges entre els dies 15 i 29 de juny. Les jornades han estat organitzades conjuntament per la Comissió de Festes i per l’Ajuntament i han comptat amb la col·laboració de diverses entitats. 

Durant aquests quinze dies s'han fet exhibicions esportives (patinatge) i activitats introductòries de zumba, patinatge artístic, tennis, tennis taula, pàdel, petanca, tennis, bàsquet i futbol, s’han organitzat sortides caminant i en bici, i s’ha introduït el ioga, el mindfulness i el txikung com a activitats complementàries a la pràctica esportiva. Les activitats s’han dut a terme en diversos escenaris: Sala Polivalent, Centre Cultural Marinada, Poliesportiu El Garrigó, l’ermita…   

El regidor d’Esports de l’ajuntament borgenc, Raúl Moreno, va prendre la paraula aquest passat dissabte, 29 de juny, en l’acte final de lliurament de medalles i diplomes a totes les persones, infantils i adultes, que durant aquests dies han participat en alguna de les modalitats de les jornades. En total es van repartir 120 medalles i diplomes corresponents al conjunt de persones que hi han participat. Algunes d’elles han participat en més d’una activitat.    

Moreno va dir que tant la regidoria d’Esports com la Comissió de Festes han près nota del que ha funcionat i dels aspectes a millorar d’aquesta primera edició, que ha valorat positivament, i ha dit que de cara a l’any vinent es prepararà una renovada i millorada segona edició de les jornades. 

Les jornades són multiesportives, obertes a la participació de tothom i no són competitives ja que volen ser, sobretot, una porta oberta al foment de l’esport i a donar a conèixer noves modalitats esportives. 

En aquesta última setmana, les jornades han ofert ioga, mini tennis, bàsquet, futbol i el dinar i acte de cloenda, seguit d’una sessió de música i ball. 

Ioga a l’ermita

L’ermita de la MD de la Riera va ser l’escenari, el passat dimecres 26 de juny, d’una sessió de ioga a càrrec de la instructora Anaïs Gibert. 

El control de la respiració, la concentració i la meditació són algunes de les tècniques que es van tractar en aquesta sessió introductòria on les participants van fer, entre altres, estiraments, la salutació al sol i algunes postures habituals en el ioga. 

Mini tennis 

L’endemà, dijous 27, l’activitat es va traslladar a les pistes de tennis del Poliesportiu el Garrigó.  

En aquesta instal·lació, el regidor d'Esports Raúl Moreno, que és també jugador i entrenador de tennis va fer una classe magistral a un grup de nens i nenes que s'han volgut introduir en aquest esport. Entre altres els ha ensenyat com agafar correctament la raqueta i fer llançaments que després han aplicat amb jocs diversos. 

Aquesta activitat ha finalitzat amb diversos partidets per posar en pràctica tot el que s’havia après al llarg de la tarda.

Bàsquet 3x3

Una quarantena de jugadors i jugadores han participat la tarda de divendres, 28 de juny, en un torneig de tres contra tres de bàsquet en què s'han inscrit nou equips formats de quatre persones (3+1). Els partis s'han disputat a la Sala Polivalent i han tingut una durada de 16 minuts (vuit minuts, pausa, més vuit minuts).

Hi han participat jugadors i jugadores molt diverses; des d'infants de 6 anys fins a sèniors, des d'actuals jugadors, fins a veterans i veteranes, i els partits han estat mixtes. 

Futbol

L’última activitat esportiva prevista en aquestes Jornades Esportives ha sigut un torneig de futbol que s’ha celebrat aquest dissabte, 29 de juny. 

Inicialment havia de començar a les nou del matí, però la pluja ha obligat a posposar l’inici fins a dos quarts d’onze. 

Després d'escalfar, els participants han jugat a diversos jocs preparats per l'entrenador i membre de la junta del Club Deportiu les Borges, Claudio Azcurrain.

Les activitats han estat variades amb diversos materials com cons i cèrcols. Des d'una bolera a encertar la pilota al cèrcol, els futbolistes anaven sumant punts. Finalment, s'han jugat dos partits, un de grans i un de petits. 

Cloenda

Un dinar de germanor celebrat aquest dissabte al Poliesportiu El Garrigó amb l’assistència d’un centenar de persones ha estat l’acte principal de la cloenda de les Primeres Jornades Esportives de les Borges del Camp. 

El dinar s’ha allargat fins a la nit i a mitja tarda s’ha fet l’acte de lliurament de diplomes i medalles a totes i a tots els participants en les activitats esportives.

Durant l’acte també s’ha lliurat una medalla i un diploma a l’alcalde, Quim Calatayud i a les regidores Montse Llauradó i Maria Pilar Daroca. A més, també s’han lliurat alguns obsequis a diferents persones que han col·laborat activament en l’organització de les jornades i s’ha agraït a les entitats la seva col·laboració.  

La tarda s’ha acabat allargant fins entrada la nit i ho ha fet amb el ritme de la sessió musical de la DJ Chiara Carffy.

 

Comparteix