Vés al contingut

La calor dificulta l'inici de la donació de sang a la Sala Polivalent

La calor i les altes temperatures registrades aquest dijous, 19 de maig, han dificultat l'inici de la capta de sang que s'ha fet a la Sala Polivalent de les Borges. 

L'hora prevista per a les primeres donacions era dos quarts de sis de la tarda, però a aquella hora, i a causa de la calor, el personal sanitari responsable de la capta ha preferit no iniciar les donacions, principalment per evitar marejos o reaccions negatives a causa tant de la donació, que ja comporta un debilitament passatger com, sobretot, a causa de la calor. 

Finalment, a les set de la tarda, amb una millor temperatura ambient i després que la Sala Polivalent s'ha ventilat, la capta s'ha pogut dur a terme amb tota normalitat. 

La presa de dades inicial i la taula amb begudes i menjar per als donants s'ha muntat fora, a l'aire lliure, mentre que dins la sala hi ha quedat tot el dispositiu mèdic i sanitari. Inicialment més de 60 donants s'havien inscrit a per fer donació de sang i, en alguns casos, de plasma. 

Per la seva part, Mari Boqué, juntament amb Riera Rofes han animat a les persones donants, tant a participar en el concurs de diversos lots de productes que han aportat establiments locals com donant contes a la canalla que han acompanyat pares i mares en la donació i controlant tot el procés.  

'No m'hi havia trobat mai' ha comentat Mari Boqué, referint-se a les dificultats que ha comportat la calor, una situació que, finalment, s'ha pogut superar. La capta, que a les Borges es fa amb periodicitat trimestral, tenia prevista la seva finalització a quarts de deu del vespre.

Comparteix