Vés al contingut

Dos-cents borgencs i borgenques celebren la Mona, que finalment s’ha traslladat a la Sala Polivalent

Amb la incertesa que hi havia aquest dilluns, 1 d’abril, dia de la Mona o Dilluns de Pasqua sobre el temps que faria, amb vent i possibilitat de pluja, l’associació Amics de l’Ermita ha preferit no arriscar i ja a primera hora del matí va anunciar que es mantenia la missa a les 12 del migdia a l’ermita, però que les paelles i el dinar popular es traslladarien a la Sala Polivalent. A més, el vent podia dificultar molt la preparació de les paelles, així que finalment, el dia de la Mona d’enguany ha canviat d’emplaçament. 

Aquest any, 2024, és el tercer després de la recuperació d’aquesta tradició. 

Els dos anys anteriors la mona s’havia fet a l’ermita, però enguany, l’àpat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’ha celebrat a la Sala Polivalent. 

A la vista del seguiment que ha tingut la convocatòria, el canvi no ha afectat gens ni mica les ganes de paella ja que uns dos-cents borgencs i borgenques han participat d’aquest arròs, que s’ha cuinat en cinc paelles a càrrec de Ricard Mena i el seu equip i fins a completar les més de dues-centes racions que s’han servit, precedides d’amanida. 

Pel que fa a plats i coberts, els Amics de l’Ermita demanen a tothom que se’ls porti a fi d’evitar haver de fer servir productes d’un sol ús. 

D’altra banda, a la rifa de les mones enguany hi han col·laborat Casa Ciurana, amb una mona d’ou i una altra de mantega i xocolata, el Forn Juncosa, amb dues reproduccions de l’ermita fetes de xocolata i molt ben aconseguides, Bellesa i Artesania Xell amb una samarreta pintada a mà que reprodueix l’ermita, BonÀrea Reus, a través de Maria Riera Salorino, que ha aportat un pernil i els Amics de l’Ermita amb oli i un setrill gravat a mà, a càrrec de Maria Riera Rofes i amb una reproducció del dibuix de Pirarín Bayés. 

Aquests són els números i el nom dels guanyadors i guanyadores dels diferents obsequis: 

5966 Gertrudis Masip

9399 Salvador Cabré 

6231 Paquita Barberà

9967 Guifré Anguera

6439 Jordi Moreno 

7452 Sílvia Playà 

7619 Núria Cabré 

6084 Montserrat Llaberia

L’any vinent, els Amics de l’Ermita confien poder tornar al seu emplaçament habitual, tot i que la Sala Polivalent s’ha mostrat novament com una bona solució alternativa capaç d’acollir actes de tota mena. 

 

Comparteix