Vés al contingut

Ajuntament de les Borges i Diputació acorden les actuacions del Pla ImpulsDipta per a aquest mandat  

L’Ajuntament de les Borges i la Diputació de Tarragona han planificat les actuacions i projectes municipals que formaran part del Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Maria Pilar Daroca, 1a Tinent d’alcalde, regidora d’Hisenda, Comunicació, Comerç i Indústria de l’ajuntament borgenc ha participat a la mesa de concertació celebrada recentment durant la qual s’han abordat conjuntament les futures inversions, els programes i les assistències que el pla inclourà, així com la seva planificació.

El Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona pretén ser un revulsiu per a la gestió, l’organització i l’economia dels diferents municipis que simplificarà la gestió administrativa.

El pressupost total del Pla ImpulsDipta per a tots els municipis de la demarcació és de 147 milions d’euros per al mandat 2023-27. 

El pla dota els municipis de recursos econòmics però estableix àmbits d’actuació obligatoris, considerats estratègics per a la demarcació en el seu conjunt. D’aquesta manera, cada municipi haurà de destinar, almenys, el 5% dels recursos a actuacions en matèria de cultura i interès ciutadà, el 10% a salut pública (aigua, piscines, plagues...) i el 15% a actuacions per a la transició ecològica (eficiència energètica, residus, prevenció d’incendis...).

El pla estableix com a principis bàsics l’autonomia local, la flexibilitat territorial, el treball en xarxa, la sostenibilitat, la gestió eficient, el bon govern, i la concertació, la suma d’esforços i de recursos per assolir objectius comuns. 

 

Comparteix