Vés al contingut

L’Associació de la Gent Gran torna a demostrar perquè és una gran entitat borgenca

A la pista del Centre Cultural Marinada, quatre grans taules, totes elles plenes, donaven una imatge de gran festa i celebració. 

Hi havia 256 persones assegudes i haurien pogut ser algunes més, si no hagués sigut per algun imprevist d’última hora. Però vaja, la Junta Directiva i la presidenta de l’entitat, Júlia Ciurana, estaven radiants. Era una gran festa a l’altura de l’entitat que dirigeixen. 

Poc abans de l’obertura de portes, la gent ja esperava per entrar a la pista. Senyal que hi havia ganes. I la pista feia molt de goig. 

El sopar, com és tradició, va comptar amb una àmplia presència del Consistori borgenc, amb l’alcalde, Quim Calatayud, al capdavant. Per la seva part, diverses voluntàries de l’entitat van servir el sopar, que fa anys que forma part del calendari estiuenc de les Borges del Camp. 

‘Els homes i les dones de l’Associació de la Gent Gran de les Borges som un col·lectiu molt implicat en la construcció d’un poble acollidor per a tothom’ va dir Júlia Ciurana en la seva qualitat de presidenta de l’entitat un cop va finalitzar el sopar i ja en el torn de parlaments. 

La presidenta va tenir moltes paraules d’agraïment. Va donar les gràcies ‘a aquestes xiques tan ‘guapes’ que han fet possible aquesta festa’, va agrair a la Teresa Pilar ‘tot i que sé que a ella no li agradarà que la nomeni’ la seva feina setmanal col·laborant en una de les activitats de l’entitat. Va donar les gràcies a Gloria Palancas, Joaquim Lecina i Jordi Moreno, companys i companya de Junta Directiva i va agrair a l’alcalde i a la resta de regidors i regidores la seva assistència a l’acte i la col·laboració que rep l’entitat per part de l’Ajuntament. 

Júlia Ciurana va finalitzar recordant a tothom que a continuació es lliuraria un detall recordatori de la festa i anunciant que abans de la música i del ball amb que va finalitzar l’acte hi hauria l’actuació del grup de participants en el curset de ball en línia que es fa cada dilluns a l’entitat, un ball tipus ‘country’ que els practicants van mostrar fent una breu exhibició de dues peces. 

El torn de parlaments va finalitzar amb la intervenció de l’alcalde, Quim Calatayud, qui va transmetre a totes les persones presents la seva alegria i optimisme per dues actuacions de gran transcendència per al futur de les Borges del Camp. 

L’alcalde s’estava referint a la notícia, coneguda la setmana passada, que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aportarà 4 milions d’euros per fer arribar l’aigua del Consorci d’Aiguës de Tarragona (CAT) a Les Borges, Alforja i Riudecols. ‘El projecte costarà uns sis milions d’euros i, per tant, a les Borges haurem de buscar un milió d'euros per fer front a la despesa’ va dir, però va assegurar que es buscarà aquest finançament per un projecte que va qualificar com 'històric'. 

A més, l’alcalde també es va mostrar convençut que passat l’estiu, i abans no s’acabi l’any, començaran les obres de la nova rotonda d’accés al municipi, ‘l’empalme’, com el coneix tothom. Calatayud també va destacar aquest segon projecte com una gran obra atesa la seva importància i transcendència per al poble i per la seguretat de conductores i conductors.  

Finalment, l’alcalde va convidar tothom a assistir a la festa blanca d’aquest proper dilluns, 14 d’agost, i va encoratjar l’Associació de la Gent Gran a seguir treballant en favor de les Borges i de totes les persones que en formen part.  

 

Comparteix