Vés al contingut

La Colla de Diables infantil comença l’estiu amb el primer correfoc Foc i Brasa

Una trentena de diables i diablesses infantils han sortit aquest dissabte, 22 de juny, als carrers i a les places de les Borges per donar inici a l'estiu. Els han acompanyat una desena llarga de timbalers que s’han sumat a la primera edició del correfoc Foc i brasa.

La Colla de Diables de les Borges del Camp ha estat l'organitzadora del correfoc que, segons ha explicat Ruben Anguera, Cap de Colla infantil, s’ha fet amb l’objectiu principal d’organitzar una tirada en un estiu en què, a causa de diversos factors, es preveuen poques sortides per als diables infantils. 

La xifra ideal de tirades anuals per a la colla infantil és de cinc o sis. A les Borges n’hi ha dues de garantides (Festa Major de Sant Antoni i diada de la colla, el mes de juliol). La resta depenen dels intercanvis, que no són segurs, que durant l’any es fan amb altres colles. És per aquest motiu que enguany s’ha introduït aquest correfoc, que a hores d’ara no està decidit si tindrà continuïtat en futures edicions.  

L’Ajuntament de les Borges, per la seva part, ha donat totes les facilitats possibles a la colla per tal que pogués dur a terme aquesta tirada local en què també hi ha col·laborat l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) borgenca amb la seva presència i cobertura de seguretat. 

Correfoc infantil d'estiu

Els diables han iniciat el correfoc davant l’escola, al carrer Verge de Montserrat, han arribat pel nucli antic fins a la plaça de l'Església i han acabat a la pista del Centre Cultural Marinada, on ha tingut lloc l'encesa final.

La tirada ha clos amb un sopar de germanor a la pista del Centre Cultural Marinada en el què hi han participat 120 persones. La major part dels productes que s'han consumit en aquest sopar, organitzat per la Colla de Diables, han estat comprats en comerços i establiments de les Borges, com una de les accions per part de la colla per donar suport al comerç local. 

La festa ha acabat també amb accent borgenc, ja que el jove Dj Galex, que també és diable, de només 16 anys, ha punxat en aquesta festa per primera vegada en públic. Galex, amb els nervis propis del debut, s’ha proposat mantenir alt el llistó de la festa i les ganes de gresca de totes i tots els assistents.

 

Comparteix