Vés al contingut

Núria Cabré: ‘estic compromesa a treballar per fer de la Festa Major una experiència que cada any sigui única’

Núria Cabré Masip és des d’aquest passat mes de juny la nova regidora de Cultura, Joventut i Festes. 

Enguany ha viscut per primera vegada la festa des de dins, amb tot el neguit que això comporta. Va presentar els trets principals de la festa durant l’acte del pregó i aquests dies l’hem vist passar de l’emoció més intensa de l’Arribada a estar pendent dels mil detalls que cal tenir en compte perquè tot comenci i acabi bé. 

Borgenca, la regidora manté el compromís amb la Festa Major tradicional, però vol treballar per fer de la festa una experiència que cada any sigui única.  

  • Quina valoració fa de la Festa Major 2023? 

La Festa Major de les Borges és un esdeveniment que ens enriqueix culturalment i ens dona l’oportunitat, any rere any, de mostrar qui som i de fer-ho a través de les nostres tradicions. Em sento emocionada per aquest cúmul de vivències que comporta la nostra celebració. A més, i en general, crec que hem arribat a tothom, des dels més menuts als més grans. Fem partícep a tothom, i això és molt important. 

  • Vostè enguany és la primera vegada que viu la festa com a regidora de Cultura, Joventut i Festes. Fins ara la vivia com a ciutadana, com a borgenca. Quina diferència hi ha des d’una posició o des d’una altra?

És un canvi significatiu viure la festa com a regidora en comparació amb experimentar-la com a ciutadana, com a borgenca. Des de la meva posició com a regidora, tinc responsabilitats i deures específics per assegurar-me que la festa es desenvolupi sense problemes i sigui segura per a tothom. Això inclou la coordinació d’activitats i la presa de decisions. Com a borgenca, la meva experiència es limitava a gaudir de la festa sense preocupar-me dels detalls logístics i de les qüestions que envolten aquest esdeveniment.

  • A primera impressió, hi ha coses que li agradaria canviar, corregir o modificar?

La meva primera impressió de la Festa Major com a regidora ha estat molt enriquidora i emocionant. Veure com el poble es reuneix i gaudeix d’aquest esdeveniment és meravellós. No obstant això, també he identificat algunes àrees en les quals m’agradaria fer canvis o millores. Això podria incloure aspectes com la seguretat o augmentar encara més la diversitat d’activitats per a tots els grups d’edat. Estic compromesa a treballar des de l’Ajuntament per fer de la Festa Major una experiència que cada any sigui única.

  • Per últim, segur que hi ha un capítol d'agraïments a persones i entitats. Què els voldria dir?

Sens dubte. L’èxit de la Festa Major és fruit de la col·laboració i l’esforç de moltes persones i entitats que són el motor del nostre poble. Si hagués de dirigir-me a les persones i entitats que hi han contribuït, els diria que els vull expressar el meu sincer agraïment per la seva contribució a fer possible que la Festa Major sigui un èxit. El seu compromís, dedicació i suport han estat fonamentals per crear aquesta celebració tan especial per al nostre poble. Gràcies, per tant, a tothom per la vostra col·laboració i espero seguir treballant junt amb totes i tots vosaltres per fer que la Festa Major segueixi creixent i millorant any rere any.

A les imatges, la regidora, i altres companys i companyes de Consistori, en diferents moments d’aquesta Festa Major.

 

Comparteix