Vés al contingut

L’arribada dels tres Reis, enguany a cavall, omple els carrers de les Borges d’esperança i il·lusió

Les Borges ha sortit multitudinàriament la tarda nit de divendres, 5 de gener, a rebre als tres reis, Melcior, Gaspar i Baltasar, que enguany han estat uns reis innovadors que han entrat a cavall pel pont de l’Oriol, a diferència del que feien en anys anteriors. 

​​​​Reis Borges 2024

Reis Borges 2024

Reis Borges 2024

Reis Borges 2024

Molta, molta gent ha esperat l’arribada dels reis i s’ha anat concentrant en diversos punts del recorregut: al camí de l’ermita, a prop del pont de l’Oriol, a la placeta de Sant Antoni, a l’avinguda Magdalena Martorell, a la plaça de la Font, al passeig de l’Hort del Dasca, davant de l’Ajuntament i finalment a l’església on els tres mags han finalitzat el seu recorregut abans d’iniciar el repartiment de les joguines casa per casa. 

Els reis han arribat a les Borges a cavall, acompanyats dels patges i de tot el seguici reial i després de travessar el pont de l’Oriol han descavalcat i han pujat a les tres carrosses, que ja els esperaven. 

Les carrosses també han estrenat decoració, amb uns camells laterals a banda i banda de les tres furgonetes que han portat a ses majestats. 

Reis Borges 2024

Reis Borges 2024

Reis Borges 2024

Reis Borges 2024

L’estel que anuncia l’arribada dels reis era la carrossa que, amb focs d’artifici, obria la comitiva. A continuació les tres carrosses amb Melcior, Gaspar i Baltasar, els tres cavalls que els han portat del llunyà Orient, un tractor amb un remolc carregat de joguines i dos vehicles amb llums i sirenes tancaven la comitiva. 

El seguici, després de fer un llarg recorregut fins arribar a l’Ajuntament, ha estat rebut a la porta de l’Ajuntament per l’alcalde, Quim Calatayud. Mentrestant, les regidores Montse Llauradó, Núria Cabré, Maria Pilar Daroca, Sònia de Mato i els integrants de la Comissió de Festes estaven ben atents a tots els detalls logístics i organitzatius. 

L’alcalde i els tres mags han sortit al balcó de l’Ajuntament mentre la gent a la plaça els esperava amb impaciència. Sobretot amb la impaciència i el neguit de nens i nenes, pendents de tots els detalls i esperant la sortida dels tres mags. 

Des del balcó, l’alcalde ha iniciat un parlament de benvinguda i ha demanat als tres reis que portin aigua i pluja, tan i tan necessària, ha dit, tant a les Borges com a tota Catalunya. I acte seguit, l’alcalde ha lliurat als tres reis la clau que obre les portes de totes les cases. 

Per la seva part, el rei Melcior, en nom de ses majestats, ha agraït la rebuda que les Borges els havia dispensat i ha demanat, per afavorir la bona convivència entre tothom, que el respecte sigui l’actitud que guiï l’acció de borgenques i borgencs. 

Reis Borges 2024

Reis Borges 2024

Els tres mags i els seus patges a continuació han accedit a fer-se diverses fotografies amb regidores i regidors i amb la Comissió de Festes i acte seguit han anat a l’església on han estat rebuts per mossèn Vicenç Ribas, que després de fer un breu parlament de benvinguda ha acostat la figura del Nen Jesús a Melcior, Gaspar i Baltasar. 

Reis Borges 2024

Reis Borges 2024

I ha arribat el moment més esperat. L’inici del repartiment dels regals, cridant un per un a nens, nenes i a tothom a qui els reis els han portat algun present. 

Els patges, per la seva part, han fet una roda ocupant tot l’altar i donant molta agilitat al lliurament de regals, mentre la regidora Núria Cabré anava cridant un per un a tots els receptors de tota mena de joguines i presents. 

Reis Borges 2024

Reis Borges 2024

I poc després, tothom cap a casa ja que els Reis d’Orient encara no havien acabat la feina. Durant la nit, com és tradició, han entrat casa a casa i han deixat joguines, regals i il·lusió, mentre que ja de matinada han enfilat de nou el camí de l’Orient, assegurant, això sí, que l’any vinent tornaran.      

 

Comparteix