Vés al contingut

170 borgencs i borgenques gaudeixen de la tradicional sardinada amb havaneres

Dissabte, 22 de juliol, va tornar la sardinada a les Borges de Camp. Aquesta és una de les activitats d'estiu organitzada per l'Ajuntament, i que compta amb la imprescindible col·laboració de l'Associació Cultural de Dones Borgenques.

En aquesta nova edició, unes 170 persones van respondre a la crida i van gaudir amb les sardines, amb el rom cremat posterior i amb les havaneres interpretades pel grup Barcarola, per tancar una nit d'estiu rodona. En total es van coure 50 quilos de sardines.  

Perquè aquesta festa sigui possible és necessària la implicació dels cuiners i cuineres que, des de la primera edició, no han fallat en la tasca de preparar i coure les sardines. Són:

  • Salvador Gibert
  • Antonio Mena
  • Fina Garcia
  • Núria Solà
  • Mercè Borras
  • Trini Pino
  • Montserrat Roig  
  • Dolors Juncosa
  • Jordi Ciurana
  • Anton Maria Vidal
  • Santi Palomar
  • Josep Solé i
  • Ramon Punyed

Per altra banda, el rom cremat també té el seu cuiner de llarga tradició, l'Antoni Abelló "Claret", durant molts anys conjuntament amb la Mari Boqué, i en aquesta ocasió amb l'ajut del Josep Maria Freixes.

A totes elles i a tots ells, l'agraïment del municipi pel seu compromís amb la sardinada popular, la festa estiuenca de més tradició borgenca.

Comparteix