Vés al contingut

L’envelat s'omple de borgencs i borgenques per donar la benvinguda a la Festa Major 2023

Amb un envelat ple de borgencs i borgenques, el Poliesportiu el Garrigó va oficialitzar l’inici de la Festa Major 2023 amb el pregó commemoratiu dels 50 anys d’aquesta entitat.

La regidora de Cultura i Festes, Núria Cabré, va ser la primera a intervenir per presentar l’entitat pregonera i per animar a tothom a participar de la festa, de les seves tradicions i de les seves novetats, però fent-t’ho, va dir, “amb responsabilitat i consideració cap al veïnat”.

Per la seva banda, l’alcalde, Quim Calatayud, va fer un breu i emotiu parlament d’elogi als borgencs i a les borgenques que en el seu dia, fa ara 50 anys, van fer possible el Poli. Un projecte que es va assolir amb molt esforç i molt treball, ja que aquests borgencs van dedicar durant molt mesos cada cap de setmana a la construcció d’aquest nou espai en un moment, els anys 70, que a les Borges, com a tants altres municipis, hi faltaven tota mena d’infraestructures.

L’alcalde va qualificar aquest fet com “una fita brutal, històrica” i com un “immens acte de voluntariat al poble, el més important acte de voluntariat fet pel poble en els últims 100 anys”. Per aquest motiu va dir que el poble de les Borges ha “d’agrair fins a l’infinit” l’esforç d’aquests borgencs i borgenques, i va demanar un aplaudiment “per a tots ells, per als que hi són i per als que ja ens han deixat per tota la seva feina i dedicació”. En aquest punt, a l’alcalde li va costar contenir l’emoció, ja que el seu pare, recentment traspassat, va ser un més d’aquests borgencs que va treballar molts caps de setmana en la construcció del Poliesportiu.

Quim Calatayud va elogiar la junta actual del Poli, pel seu compromís i treball per l’entitat i pel poble, i va aprofitar per agrair a totes les entitats borgenques la seva participació i contribució perquè la Festa Major sigui ben lluïda.

En aquest sentit, va recordar que la Festa Major borgenca està molt marcada pels actes religiosos i tradicionals, i va expressar el seu desig que les futures generacions valorin i preservin aquest llegat.

A continuació, Montserrat Cadenas, integrant de l’actual Junta actual del Poli, va posar veu al parlament del pregó pròpiament dit, que va fer un repàs de la història del Poliesportiu El Garrigó des que en 1973 un “grup de 150 entusiastes borgencs i borgenques” el van fundar “amb una visió de promoure i practicar diferents activitats físiques i esportives”.

El pregó va recordar els diferents espais construïts al llarg dels anys, des de la piscina “amb unes mides olímpiques” que “va ser tot un èxit”, fins a la pista poliesportiva, una pista de petanca, una zona de minigolf, la zona de les moreres, la piscina infantil, una àrea de jocs infantils, la pista de tennis, o la taula de ping-pong.

El Poli va recordar i agrair la col·laboració de l’Ajuntament en totes les millores que s’han anat fent a les instal·lacions en els últims anys, com la reforma del vas de la piscina, i el reacondicionament de la piscina infantil.

Cadenas també va fer esment de la construcció del bar-restaurant amb terrassa, i de totes les activitats socials i festives que ja són una tradició com la celebració de Sant Joan, el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, o l’11 de Setembre, sense oblidar el sopar de socis i el ball popular “que ens recorda que quan les persones es reuneixen per un objectiu comú poden aconseguir grans coses”. A més, va recordar algunes de les activitats que s’organitzen, com els cursets de natació, “les classes de Zumba, les classes de ioga, d’Aquagym…”

Així,va dir, “el Poli s’ha convertit en un punt de referència a les Borges del Camp, creant comunitat i proporcionant un espai per a l’activitat saludable i per a la socialització. La seva història continua enriquint-se amb la contribució dels records i les experiències que amb els anys cadascú de nosaltres hi aporta. Perquè li donem vida!”.

Finalment, el pregó va donar les gràciesa totes les persones que han fet possible aquest projecte, a les que hi van ser, a les que hi són i a les que avui encara treballen pel Poli”, i va recordar “tots aquells presidents de l’entitat que al llarg dels anys han contribuït amb el seu lideratge al bon funcionament del Poliesportiu: Salvador Daroca, Jordi Troter, Joan Francesc Ferrer, Salvador Cabré, Ot Cros i actualment Miquel Àngel Nieto”, així com a les persones que han format part de les diverses juntes directives. En aquest apartat d’agraïments, el pregó també va fer una menció especial a Jaume Pagès, “un dels socis més antics que avui encara continua a l’entitat” i que ha sigut i és “nexe d’unió de totes les Juntes durant molt de temps”.

Per acabar, el pregó va desitjar llarga vida al Poli, “mínim per 50 anys més!” i va desitjar a tothom molt bona Festa Major.

El pregó va acabar amb una projecció de fotografies de la història del Poli, des dels seus inicis i de les diferents activitats que s’han organitzat i s'organitzen, i en les quals alguns dels presents s’hi van reconèixer.

Comparteix