Vés al contingut

Viu el Nadal a les Borges del Camp

De l’11 de desembre al 6 de gener, les Borges del Camp viurà unes festes nadalenques diferents, però amb una vintena d’actes adaptats a la situació de pandèmia que estem vivint. Una programació en què s’hi barrejaran actes presencials amb actes que es podran seguir de manera virtual, a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Els actes arrencaran amb la Campanya de Donació de Sang, que es farà el divendres 11 de desembre al Centre Cultural Serè.

La tradicional anada a l’ermita per a cercar el tió de la vila, enguany, serà virtual i a través de les xarxes socials de l’Ajuntament es podrà seguir, a partir del dilluns 14, el recorregut que farà el tió fins a arribar a la vila. El que sí que es podrà fer de manera presencial, del 21 al 23, serà portar menjar al tió, al Centre Cultural Marinada.

El cap de setmana previ a Nadal vindrà amb tres actes més. El dissabte 19, a la Sala Polivalent, hi haurà l’espectacle La Màgia del Nadal, a càrrec de l’Orquestra Mediterrània. Per a assistir-hi, caldrà reservar l’entrada al Punt d’Informació del Nadal. L’endemà, diumenge 20, els actes seguiran amb la 47a pujada del Pessebre al puig de Gallicant, amb sortida des de la placeta de Sant Antoni a les 8 del matí, i la Rifa Solidària amb La Marató de TV3 que organitzarà l’Associació Cultural de Dones Borgenques a la 1 del migdia a la plaça de la Dona. Els números per a participar en la rifa de les dues cistelles es poden adquirir ja a diversos comerços locals.

El dimecres 23, a la Sala Polivalent, hi haurà l’espectacle infantil Mako Nadal a càrrec del grup d’animació Els Picarols. Les entrades també s’hauran de reservar al Punt d’Informació.

La tradicional Missa del Gall, del dia 24, enguany també s’haurà d’adaptar i s’avançarà fins a les 8 del vespre, cenyint-se al confinament nocturn establert. Acabada la celebració, aquells que ho vulguin podran recollir la Llum de la Pau de Betlem. L’endemà, dia de Nadal, a les 12 del migdia se celebrarà la Missa Solemne. Acte seguit, a la pista del Centre Cultural Marinada, els infants de la vila podran fer cagar el tió. L’endemà, diada de Sant Esteve, la Missa també serà a les 12 del migdia.

A partir del dia 27 de desembre i fins al dia 3 de gener, es podrà seguir la segona edició de la Caminada Popular Crema Torrons. El format d’enguany serà lliure i, per tant, us animem a sortir a caminar pels camins del terme, fer-vos fotografies i compartir-les amb els hashtags #CREMATORRONSBORGES20 i #NADALBORGESCAMP20. El mateix diumenge 27, a les 12 hi haurà la Missa Solemne de la Sagrada Família. Tot seguit, a la pista del Centre Cultural Marinada, arribarà el patge de Ses Majestats per a recollir les cartes dels nens i nenes de la vila. Per aquells que no hi puguin assistir, s’ha habilitat aquesta pàgina per a poder enviar, de manera electrònica, la carta als patges: https://cutt.ly/cartareis

Un nou acte telemàtic serà la retransmissió en directe, a través del canal d’Instagram de l’Ajuntament, d’un Conta Contes nadalenc, el dia 29 a les 5 de la tarda.

Acabarem el darrer dia de l’any amb l’arribada de l’Home dels Nassos, que enguany es farà de manera fixa a la pista del Centre Cultural Marinada. Els nens i nenes de les Borges podran passar a saludar aquest element tan característic, amb tants nassos com dies falten per acabar l’any. Per altra banda, a 2/4 de 6 de la tarda, hi haurà la 1a Cursa de Sant Silvestre. L’acte s’iniciarà al passeig de l’Hort del Dasca i es demana als assistents, prèvia inscripció a través del següent enllaç https://webtretzesports.wixsite.com/sansiborgescamp, que la facin disfressats.

L’any nou començarà amb la Missa Solemne de Santa Maria, Mare de Déu, a les 12 del migdia. L’endemà, durant tot el dia, es farà la segona edició del Correllengua, aquesta vegada dedicat al poeta Josep Carner, amb actes en diversos espais de la vila.

El dia més esperat per la canalla: la Cavalcada dels Reis

La nit del dia 5 de gener és, per a petits i no tan petits, la nit més màgica de l’any. Aquest any no podrem viure una cavalcada tradicional, amb els nens i nenes seguint les carrosses dels Reis i recollint els caramels que ens porten des de l’Orient. Tot i això, l’Ajuntament i els Emissaris Reials hem adaptat la cavalcada perquè ningú es quedi sense poder veure els Reis Mags.

Així doncs, el format d’enguany no permetrà anar-los a rebre a l’Estació, sinó que els rebrem des dels portals, finestres o balcons de casa. La cavalcada s’iniciarà a les 6 de la tarda i seguirà el recorregut indicat al mapa que trobareu adjunt. Per poder saber en quin tram es troba la cavalcada, es podran seguir els avisos que es donaran a través del canal de Telegram de l’Ajuntament.

Per a rebre’ls amb alegria, llum i color, es vendran unes polseres lluminoses que trobareu al Punt d’Informació del Nadal. Els diners recaptats aniran destinats a La Marató de TV3.

L’endemà, dia de Reis, a les 12 se celebrarà el darrer acte d’aquest Nadal, la Missa Solemne.

L’Arxiu Fotogràfic Municipal organitza una exposició virtual

Durant totes les festes del Nadal es podrà visitar, de manera virtual, l’exposició Els primers Pessebres a Gallicant. Més de 100 imatges que van des de la primera pujada, el 1973, fins a la divuitena edició, l’any 1990. La trobareu a través del següent enllaç http://arxiu.lesborgesdelcamp.cat/exhibits/show/nadal-pessebre-gallicant

El Punt d’Informació del Nadal

Els dies 8 i 12 de desembre, de les 10 del matí a la 1 del migdia; i el dia 10, de 2/4 de 5 a les 6 de la tarda, a la plaça de la Dona s’instal·larà el Punt d’Informació del Nadal.

Es podran recollir les entrades per al concert i per a l’espectacle infantil, actes que tenen aforament limitat i on tindran prioritat els empadronats a les Borges del Camp, així com les inscripcions per a la Sant Silvestre. També es podran adquirir les polseres lluminoses per a la cavalcada de Reis i els números de la rifa de l’Associació Cultural de Dones Borgenques.         

Comparteix el teu Nadal amb el hashtag #NADALBORGESCAMP20

Viurem un Nadal ben diferent, que de ben segur que quedarà en el record de tots els borgencs i borgenques. És per això que us animem a compartir-lo plegats. No el podrem viure tots junts físicament, però el podrem viure tots junts a través de les xarxes socials, compartint les nostres imatges amb el hashtag #NADALBORGESCAMP20 i així crear un espai virtual comú de celebració.

Comparteix