Vés al contingut

La XXIX Trobada de Gegants, la Vetlla de Pregària i la Nit Jove obren amb força la primera jornada de Festa Major

La Festa Major de les Borges del Camp 2022 ha començat aquest dissabte, 3 de setembre, amb tres actes que han donat força i empenta a l'arrencada de la festa, que enguany es podrà celebrar amb normalitat.

La XXIX Trobada de Gegants, la Vetlla de Pregària i la Nit Jove han marcat el guió d'inici d'una festa, amb moltes ganes de celebració per part de tothom. 

-XXIX Trobada de Gegants

Dissabte, la Trobada de Gegants s'havia d'iniciar i desplegar pels carrers del nucli antic borgenc fins arribar en cercavila al Replà o plaça de l'Església, lloc on s'havien de fer els parlaments, les tandes de lluïment, el lliurament de records i la ballada conjunta. Poca estona abans de l'inici de la plantada gegantera, però, va caure un bon xàfec que feia impossible la celebració al carrer. Poc després de les set, a través dels canals de comunicació municipals, es va anunciar el trasllat de la trobada a la Sala Polivalent on s'hi van plantar gegants i es va poder seguir la jornada sense més incidències. 

A les Borges hi van ser Els Cubanus de Duesaigües, la Colla Gegantera i Grallers de Móra la Nova, la Colla Gegantera del Foment Cultural de l'Hospitalet de l'Infant, el Manotes i els seus amics músics i la Colla de Gegants de Maspujols, la Colla Gegantera Barri dels 6 carrers de Mont-roig del Camp, la Colla Gegantera de Vila-seca, la Colla Gegantera de Vinyols i els Arcs i la colla amfitriona, la Colla Gegantera Serè i Marinada de les Borges del Camp, acompanyada de l'avellana Negreta, d'en Tomeu i la vaca Marcel·lina. 

La regidora de festes de l'Ajuntament de les Borges, Maria Vilà i els representants de la nostra colla gegantera van donar la benvinguda a totes les colles presents i, després de la primera ballada, els van lliurar un obsequi simbòlic com a mostra d'agraïment a totes elles. 

La trobada va finalitzar amb les ballades conjuntes, amb fotografies de record i amb el sopar que els va oferir la colla borgenca, que va servir uns 200 sopars, aproximadament, a totes les colles convidades. 


Vetlla de Pregària

L'ermita de la Mare de Déu de la Riera, patrona de les Borges, va ser el punt de trobada aquest mateix dissabte, dia 3, dels borgencs i les borgenques que a l'inici de la Festa Major es van trobar per cantar, resar i reflexionar i com a punt d'inici d'una festa que es proposen viure amb intensitat i devoció. 

Mossèn Vicenç Ribas va dirigir aquesta trobada, que va comptar amb acompanyament musical i amb les veus i el seguiment de totes les persones que hi van assistir. 

La imatge de la Mare de Déu de la Riera sortirà aquest dimecres 7 de setembre de l'ermita per entrar a les Borges per pont de l'Oriol i ser proclamada alcaldessa d'honor. Mentrestant, però, la imatge ja va tenir aquest dissabte aquesta nova mostra de respecte i devoció, a l'espera de la mostra més generalitzada que es viurà amb motiu de l'Arribada.  


-Marcat accent borgenc a la Nit Jove amb The Scratx i el concert de comiat de Segonamà

La Nit Jove, a l'envelat, va tenir aquest dissabte un marcat accent borgenc amb la presència sobre l'escenari del grup teloner, The Scratx i, a continuació, amb els Segonamà, una formació que, 10 anys després de la seva constitució, va oferir a les Borges el seu concert de comiat. 

The Scratx el formen dos borgencs i dos alforgencs. Adrià Palau i Joan Ariño són els dos representants del nostre municipi, mentre Dídac Marín i Joan Pol Pagès són la representació alforgenca. 

Segons descriuen ells mateixos, la seva música, cantada en anglès, és punk rock. Sobre l'escenari, The Scratx, que fa un any i mig que assagen junts i que aquest estiu han ofert diversos concerts, van presentar 10 temes propis i 5 versions d'altres grups. Fins ara, la major part de les seves actuacions s'han dut a terme a Alforja (Trobada de Músics Locals i Festa de la Cervesa), a Reus, on aquest estiu han actuat a Lo Submarino, i a les Borges.

El concert de The Scratx va finalitzar amb una fotografia de record amb amics i familiars que van pujar a l'escenari, un cop acabat el concert, per deixar constància d'aquesta actuació.   

Pel que fa a Segonamà, el concert que van oferir a les Borges era certament especial. Per molts motius, però principalment perquè aquest concert era el comiat del grup a les comarques tarragonines. Segonamà té encara algun compromís a Barcelona, però a casa nostra el concert que van oferir la matinada de dissabte a diumenge va ser un acte de comiat. 

A més a més, el concert va ser molt especial per al borgenc Joel Llauradó, bateria de Segonamà. La seva mare, Olga Sans, va pujar a l'escenari poc abans de l'inici del concert per dirigir unes paraules a tot el grup i, en especial, per recordar a Ramon Llauradó, el seu espòs i pare del Joel, repentinament traspassat. 
 
Olga Sans va dir, emocionada: 'Vull dedicar un moment al vostre fan incondicional, que ja no ens acompanya. Ell (Ramon Llauradó) era el vostre crític, el que en infinitats de vegades us escoltava en silenci cançó rere cançó, nota a nota, i estava orgullós de la vostra trajectòria i orgullós del que heu aconseguit. (...) Per això, en nom d'ell especialment i de tots els aquí presents, gràcies per omplir de música els nostres cors'.

Aquestes paraules d'Olga Sans van acabar amb l'aplaudiment del públic i amb una abraçada de tot el grup amb la mare del Joel. Entre el públic, a més d'altres familiars, també hi era present Mari Boqué, mare del Ramon Llauradó i àvia del Joel. 

A continuació, i després d'aquests moments plens d'emoció, la música va donar pas al darrer dels concerts de Segonamà, que amb aquesta actuació han posat punt final a 10 anys de trajectòria musical. 

Joel Llauradó, músic i professionalment productor musical, va explicar que la fi de Segonamà no és deguda a discrepàncies o a problemes entre els seus integrants, però sí que ve motivada per la voluntat de cadascú d'ells de trobar noves formes i noves vies d'expressió artística. Segonamà, una formació de músics de casa nostra, deixa un llegat de tres discos publicats i de més de 250 concerts i actuacions al llarg d'aquests últims 10 anys.         

 
 

Comparteix