Vés al contingut

La Mostra d'Entitats i la celebració de Sant Jordi obren la Primavera Cultural 2023

La pista del Centre Cultural Marinada va acollir dissabte, dia 22, amb plena normalitat, la celebració de la IV Mostra d'Entitats que novament va tornar a ser un èxit tant pel que fa a les entitats participants com per l'assistència de públic, de borgenques i borgencs.

Hi van participar una vintena llarga d'entitats i durant tot el dia es van anar succeïnt activitats organitzades per aquestes entitats, de tal manera que es donava a conèixer què fan, com ho fan, i es convidava tothom a conèixer i a interessar-se per aquestes accions i per les entitats que les promouen. 

Destacar, entre altres, la participació del Grup Motor Comunitari del CAP de les Borges, una de les novetats de la mostra d'enguany. 

Durant el dia, a més, al pati de l’escola Rocabruna hi va haver partits de bàsquet 3x3 a càrrec del Club Bàsquet Rocabruna. A la pista del Centre Cultural Marinada, a les 11 h, activitat física per a  tothom. A les 11.30h un taller de còmic organitzat per l'AMPA de l'Escola Rocabruna. A les 12h, l’Aplec de la Sardana va organitzar una ballada i, a la mateixa hora, una activitat de relaxació i “mindfulness”.

La xaranga Bufacanyes va posar molta animació, música i gresca i va fer moure el cos a tothom i va acompanyar la ballada del Serè i la Marinada. A partir de la una hi va haver visites al Museu de la Ràdio i el més important per a moltes i molts dels assistents: molta gent va aprofitar per fer el vermut o fins i tot per dinar allà mateix a partir del munt de propostes i de pintxos que van preparar les entitats. 

Els tiquets es podien comprar a la parada de l'Ajuntament, de tal manera que tot plegat estava força ben organitzat per facilitar, amb poques cues i poc temps d'espera, tant la compra de les degustacions com l'obtenció dels productes seleccionats, un cop a la parada de cada entitat. 

Hi havia vermut, truita de patates, mini-hamburgueses i mini-frankfurts, montaditos, dolços, estofat de senglar i cafè, combinats, pastissos...i altres varietats de tota mena. 

Ja a la tarda hi va haver un taller de primers auxilis, l'explicació en format conte de “La Petita Història de l’ermita en la Mare de Déu de la Riera”, judo, exhibició de ballet i la tirada de la Colla Infantil de Diables que va tancar la Mostra d’Entitats d’enguany.

A més a més, al passeig de l'Hort del Dasca, Comaigua hi va muntar una exposició que, mitjançant plafons, té com a objectiu conscienciar sobre la necessitat de ser molt curosos en fer un ús molt responsable de l'aigua. Aquesta exposició és itinerant i es desplaça per diferents pobles del Baix Camp. 

Pel que fa a l'endemà, diumenge i diada de Sant Jordi, al passeig de l’Hort del Dasca l’Ampa de l’escola Rocabruna i la de l’Institut Fontanelles hi van muntar, respectivament, parades de venda de llibres i roses des de les 9 del matí.

La varietat de llibres per escollir era molt notable, amb molts títols i varietat temàtica, mentre que la venda de roses també va ser un èxit, fins al punt que es van haver de reposar existències ja que, momentàniament, s'havien esgotat.  

Durant el dia, a la pista del Centre Cultural Marinada, hi havia tallers infantils i al passeig es va muntar un espai per a que nens i nenes es poguessin fotografiar caracteritzats com a Sant Jordi, la princesa... També era previst un acte d’homenatge a l’escriptor reusenc Xavier Amorós, en l’any que es commemora el centenari del seu naixement i una demostració de ballet per celebrar el Dia Internacional de la Dansa.

D'altra banda, i també dins la celebració de Sant Jordi, molt contents i emocionats els residents a la Residència de la Mare de Déu de la Riera han rebut un tastet de sant Jordi de mans dels alumnes de 6è de l'Escola Rocabruna, que els han lliurat agulles de pit fetes pels alumnes. 
 

Comparteix