Vés al contingut

El Cementiri de les Borges acull un respectuós i emotiu Recital pel Record per commemorar Tots Sants

El Cementiri Municipal de les Borges ha mantingut un ampli horari d'obertura entre el 24 d'octubre i el 2 de novembre per facilitar a tothom que pogués visitar-lo entre les nou del matí i les sis de la tarda de cada un d'aquests dies. 

El cementiri borgenc, de la mateixa manera que molts altres, és molt freqüentat durant aquest període amb l'objectiu de visitar familiars i persones que han traspassat i per arranjar i cuidar l'espai on són dipositades les seves restes. 

Les flors guarneixen aquests dies moltes tombes i nínxols i tots plegats fem un exercici de memòria per recordar aquelles i aquells que ja no hi són, una part dels quals ha traspassat durant els dos últims anys, 2020 i 2021, una més de les conseqüències de la pandèmia. 

A les Borges, a més, de fa uns anys s'ha fet tradició que el dia de Tots Sants hi hagi un recital, habitualment d'orgue i violí, que ens convida al recolliment, a la reflexió, a deixar-nos acompanyar per la música i enguany, també, pel bon temps, fins i tot excessiu per les dates on som. 

Mozart, Schubert, Bach, Albinoni, Pachelbel, Haendel, Verdi o Puccini, a més de Lennon, Clapton, Serrat, la popular cançó del Cant dels Ocells que va immortalitzar Pau Casals o el Virolai, de Josep Rodoreda, van ser alguns dels autors i de les peces clàssiques o contemporànies que es van interpretar durant el Recital pel Record que va començar a la una del migdia. 

Les activitats entorn de Tots Sants han continuat avui, 2 de novembre, Dia dels Difunts, amb una missa al mateix cementiri que s'ha celebrat a les 12 del migdia

A partir d'aquest 3 de novembre, el Cementiri Municipal de les Borges del Camp recupera el seu horari habitual, de dilluns a divendres de les 9.00 a les 14.00 hores i dissabtes, diumenges i festius de les 10.00 a les 14.00 h. 

Val a dir que l'horari habitual d'obertura del cementiri borgenc és un dels més extensos en municipis de característiques i població similar a les Borges del Camp.   

Comparteix