Vés al contingut

El tió a l'Ajuntament, el pessebre a Gallicant, i la solidaritat amb la Marató a la Sala Polivalent

Nens i nenes i les seves famílies van trobar-se dissabte a quarts d'onze a la plaça de Sant Antoni i des d'aquí van enfilar cap a l'ermita. L'objectiu de la trobada era localitzar al tió de les Borges. 

El tió s'havia sentit pels volts de l'ermita ja que, quan s'acosta Nadal, hi fa cap. Sap, per l'experiència d'altres anys, que durant un dies estarà ben alimentat. 

A més de trobar al tió, tothom va poder esmorzar a base de coc i xocolata i poc abans de les dotze del migdia, el tió i el seguici que l'acompanyava van anar fent camí en direcció al Pont de l'Oriol i cap a l'Ajuntament, on aquests dies tothom que vulgui el podrà alimentar. A la porta de l'Ajuntament, una fotografia de grup va deixar record de tots els nens i nenes que han participat en aquesta comitiva.  

I a partir d'avui, aquests mateixos nens i nenes, i la resta del poble tenen feina a alimentar el tió. Peles de patata, de taronja i de mandarina, alguna galeta, fruits secs, trosos de poma...al tió tot li agrada i tot s'ho menja, així que ja ho sabeu, alimenteu-lo bé, apreneu les cançons, i el dia de Nadal tothom a picar i cantar. 

D'altra banda, aquest mateix dissabte, a les dotze del migdia, l'Associació dels Amics de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera va celebrar una missa que va presidir mossèn Vicenç Ribas i que es va fer en memòria de totes les persones integrants d'aquesta entitat que han traspassat en aquest últim any. Aquesta celebració és el darrer acte litúrgic que es celebra enguany a l'ermita.

Encara el dissabte, a la tarda el Centre Cultural Serè va acollir un acte organitzat pel Poliesportiu El Garrigó i la borgenca Anaïs Gibert. Es tracta d'una estona de ioga en família solidària amb La Marató de TV3.


L'endemà, diumenge, una trentena d'excursionistes borgencs van pujar el tradicional pessebre al Puig de Gallicant. Enguany ho van per fer quaranta-novena vegada i, a més de la representació del naixement de Jesús, el pessebre va incloure una fotografia commemorativa del 40è aniversari de la creació de la Colla de Diables.


Finalment, ja a la tarda, l'Associació Cultural de Dones Borgenques va organitzar a la Sala Polivalent el Bingo per La Marató de TV3. Hi van assistir unes 300 persones i, per tant, la convocatòria va ser tot un èxit.

Els obsequis que es van sortejar van ser aportats per comerços i empreses borgenques, mentre que les integrants de l'Associació de Dones, que ja tenen molt apamat aquest joc, van servir amb diligència i precisió els cartrons per anar tatxant línies i bingos, van anar cantant els números guanyadors i es van encarregar d'anar repartint els lots aconseguits. 

La recaptació d'aquesta juguesca, tan estesa i popular, va ser de 2.331 euros i es va destinar a La Marató de TV3.    

Fotografies del Pessebre a Gallicant: Andreu Mèrida

Comparteix