Vés al contingut

La 23a edició del Festival de Músics Locals porta tot el ritme i tota l'emoció a la Festa Major

Un cop finalitzat el pregó d’inici de la Festa Major, l’acte, celebrat a l’envelat, va continuar amb la 23a edició del festival de Músics Locals, que aplega músics nascuts a les Borges, que hi viuen o que d’una manera o altra tenen una forta vinculació amb el municipi, tal i com va explicar Mònica Llauradó, presentadora de la gala.

En aquesta ocasió van destacar els i les intèrprets borgencs que van aprofitar l’actuació per presentar obres compostes per elles o ells mateixos. Aquest va ser el cas de Laura Casas; del grup ScratX (format per Adrià Palau, Joan Ariño, Dídac Marin i Joan Pol Pagès); d’Impactats (format per Dídac Casas, Adrià Torrente, Carlos Fontaneda i Javi Vega); i de Fernando Ortega i Cristina Martí, compositors d’una cançó interpretada pel mateix Fernando Ortega amb Pablo Medina, Dídac Casas, Santi Pàmies i Xavi Carcolé, coordinador del festival.

Els intèrprets més joves van ser Inés Medina, que va obrir el festival tocant dues peces al piano; Joan Ortega, que també va tocar una peça al piano, i Agnès Miquel, que va mostrar les seves habilitats amb la flauta travessera. Per la seva banda, Èlia Casals, a la guitarra elèctrica, i Martina Martorell, a la bateria, van tocar peces de Wet Leg i Nirvana, amb l’ajut de Pablo Medina i Pere Lluís Martorell.

Com a solistes també van actuar Teri Ciurana, que va cantar la sardana “La puntaire”, i Lídia Domènech, que va interpretar al piano la coneguda “Aleluya” de Leonard Cohen.

En la part final Fernando Ortega, Pablo Medina, Dídac Casas, Santi Pàmies, Fèlix Ferrer i Xavi Carcolé, amb el Cor Parroquial al complet dirigit per Duna Ferrer, van interpretar la que ha estat sens dubte la cançó de l’estiu: “Coti per coti” de The Tiets.

El punt final el van posar una representació del grup de timbalers dels Diables de les Borges, dirigits per Anna Boza, que va arrencar els aplaudiments del públic acompanyant rítmicament el so dels tabals.

La foto de família de tots els participants en la gala i l’aplaudiment del públic van tancar aquest primer acte d’obertura oficial de la Festa Major, després dels actes previs del Correbars i la Trobada de gegants dels dies 1 i 2 de setembre.

 

Comparteix