Vés al contingut

Una quinzena d’elements populars a la 4a Festa dels Gegants de les Borges del Camp

Una quinzena de gegantons, cap grossos, elements simbòlics i personatges inventats per nens i nenes han participat aquest dissabte en la quarta Festa dels Gegants organitzada per la Colla de Geganters, Grallers i Timbalers Serè i Marinada amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges.   

Aquesta festa està pensada sobretot per motivar la canalla i a les seves famílies en la creació d’elements del seguici fets amb caixes de cartró, roba, pintures, plàstics i elements senzills a fi de generar uns personatges que acompanyin al Serè i a la Marinada. 

En anys anteriors la festa es feia el primer cap de setmana de juliol però enguany, per motius organitzatius, s’ha traslladat a aquest dissabte de maig. 

El cap de colla Salvadó Miralles comenta que fer-ho en el mes de juliol facilita una major participació, però al mateix temps aquest canvi també comporta altres avantatges i, sobretot, que no fa tanta calor com en ple estiu. 

La Festa dels Gegants va començar a la pista del Centre Cultural Marinada, va seguir amb una cercavila, berenar, espectacle infantil, sortejos, sopar i amb una cercavila nocturna. 

La colla borgenca, sempre molt activa, va participar recentment en la gran trobada gegantera que es va fer a Barcelona, amb més de 600 gegants i més de 200 colles convidades. Una fita històrica, segons comenta el cap de colla. 

I a partir d’ara toca anar preparant les properes sortides que ja ve el bon temps, les festes majors i les trobades geganteres a pobles i ciutats.  

 

Comparteix