Vés al contingut

Les Borges es prepara per a la tradicional festa de Corpus i la Capvuitada

Ja és tot a punt perquè les Borges del Camp celebri la tradicional festa de Corpus, el 30 de maig, i renovi el Vot de Poble per la Capvuitada el 6 de juny, amb l’acompanyament de l’arquebisbe Joan Planellas i Barnosell, i de la presidenta del Parlament, Anna Erra i Solà.

La celebració del Corpus Christi serà dijous vinent a les 8 del vespre amb una missa solemne a l’església parroquial. Seguidament s’exposarà el Santíssim Sagrament i hi haurà una estona de pregària.

Capvuitada

Dijous de la setmana vinent, 6 de juny, però, serà el dia de la celebració important a les Borges del Camp, perquè es rememora que fa més de 200 anys que els borgencs i borgenques renoven la devoció que els salvaguarda del mal de les tempestes.

La celebració començarà a les 18.30 h, quan la presidenta del Parlament, Anna Erra i Solà, arribarà a l’Ajuntament, on la rebrà l’alcalde, Joaquim Calatayud, i la Corporació municipal. La segona màxima autoritat del país signarà el Llibre d’Or del Consistori.

A continuació, amb l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas i Barnosell, i mossèn Vicenç Ribas, rector de la parròquia borgenca, al capdavant, es cantarà el Cant de Vespres a l’església i s’iniciarà la processó, amb la presidenta del Parlament, que s’aturarà a la plaça de la Font per renovar el Vot de Poble. Es beneirà la vila i es cantarà el Tantum ergo

En acabar la processó, a la plaça de l’Església, ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove, i es repartirà pa, vi i sucre per a tothom. A més, a la sortida de l’ofici i de la processó hi haurà la Taula de la Lliga contra el Càncer.

Catifes de flors

Com es tradicional, es guarniran els principals carrers per on passa la processó amb catifes ornamentals de flors i altres materials. Les catifes es confeccionaran a partir de les 15 h, als carrers del nucli antic, amb la participació de tothom qui vulgui. A més, s’anima els borgencs i borgenques a penjar vànoves i domassos als balcons.

La celebració de la Capvuitada, però, s'iniciarà de bon matí, a les 9 h, a l’església parroquial, amb la pregària matinal i exposició del Santíssim Sagrament, i a les 12 h tindrà lloc l’Ofici solemne concelebrat amb l’arquebisbe. 

Comparteix