Vés al contingut

Les Borges del Camp acull exitosament la presentació i la venda de la 'Petita Història de l'ermita de la Mare de Déu de la Riera'

Els actes del cap de setmana de Sant Jordi a les Borges del Camp van començar divendres a la tarda amb la presentació d'un llibre que ha estat acollit molt exitosament per part de borgenques i borgencs. Es tracta de la 'Petita Història de l'ermita de la Mare de Déu de la Riera', un llibre profusament il·lustrat i de molt fàcil lectura que es va presentar divendres a la tarda, dia 22, a l'ermita. L'acte va ser presidit per la imatge de la Mare de Déu de la Riera, situada sobre una peana a la porta de l'ermita i amb un cistell de flors als peus.   

La presentació d'aquest llibre va comptar amb l'assistència d'unes 300 persones, segons ha detallat l'entitat borgenca Amics de l'Ermita, entitat promotora tant de l'acte com de l'edició del llibre, que s'emmarca dins les accions dutes a terme amb motiu del desè aniversari de l'entitat. 

La 'Petita Història...' és un llibre de 16 pàgines a tot color editat per Editorial Mediterrània que forma part de la col·lecció Petita Història i que compta amb el text aportat pels Amics de l'Ermita i amb les il·lustracions de la popular i reconeguda ninotaire Pilarín Bayés. L'edició s'ha fet amb una tirada de 2.000 exemplars.  

La 'Petita Història...' comença fent-se ressò de la llegenda que data l'aparició en el segle XIII de la talla romànica de la imatge i acaba donant compte dels actes de l'Arribada que cada any es celebren a les Borges el dia 8 de setembre. Els Amics de l'Ermita esperen poder convidar en alguna data propera a la popular il·lustradora Pilarín Bayés per tal que pugui signar les més de 250 petites històries que, de moment, ja s'han venut a les Borges, a falta d'una major distribució entre llibreries i establiments, sobretot de Reus i Tarragona.  

L'acte de divendres, que va presentar el president dels Amics de l'Ermita, Carles Bardou, va ser, sobretot, un acte d'agraïment a les persones, institucions i empreses que han col·laborat en l'edició de la 'Petita Història...' i, entre d'altres, Bardou va fer un especial agraïment a Ramon Mestre, que va rebre una rosa, una còpia del llibre i un setrill d’oli gravat per l’ajuda en l’elaboració del pla financer i en la cerca de finançament per a fer possible l'edició del llibre. 
 
Un cop fet aquest agraïment es va donar pas a una actuació amb dansa, música i foc a càrrec d'alumnes de l'Escola de Dansa Camí del Mar, que van ser acompanyades per infants de les Borges del Camp i que va comptar amb la narració de Marta Ciurana. La coreografia va representar la història de l’ermita.

Un cop acabada la representació, Roser Prats, directora de l'Escola de Dansa Camí de Mar, va agrair l'encàrrec que se li va fer per preparar aquesta coreografia i pel tracte que rep per part de borgenques i borgencs, fins al punt d'aclarir que ella és de Reus, però que s’autoanomena borgenca, detall que va ser acollit amb aplaudiments per part de l'assistència.  

La tarda es va tancar amb la venda dels primers exemplars dels 2.000 que s’han fet d'aquesta primera edició. El preu de venda al públic en general és de 10 euros per exemplar, mentre que els socis de l'entitat en podien comprar 2 al preu de 8 euros.

La venda de petites històries va continuar l'endemà, dia de Sant Jordi, però en aquest cas al passeig de l'Hort del Dasca juntament amb la resta de parades que es van instal·lar al passeig borgenc.    

Comparteix