Vés al contingut

Les Borges, amb el 8M

El municipi de Les Borges ha confirmat un any més el seu compromís amb el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb diversos actes col.lectius.

L'Associació de Dones de les Borges, en col·laboració amb l’Ajuntament, va convocar un dinar al que hi van assistir una vuitantena de dones i que va ser un dels actes més reeixits de la jornada.

En el decurs d'aquest dinar, la presidenta de l’Associació de Dones, altres integrants de la Junta i diverses regidores de la Corporació municipal borgenca van llegir la Declaració Institucional promulgada per la Generalitat on es proclama, entre altres, que ‘per seguir avançant en la transformació feminista del país que empenyem amb força les entitats i les institucions, és essencial garantir uns drets que han costat molt d’aconseguir i conquerir-ne de nous’.

La declaració també considera que ‘el dret al propi cos és el dret més essencial de tots’.  

D'altra banda, durant tot el dia, la Residència Mare de Déu de la Riera va convocar i celebrar diversos actes que van incloure la lectura de la Declaració institucional i, a la tarda, una sessió de cinema. 

El 8M va finalitzar a les Borges amb la representació teatral organitzada per l'Ajuntament de les Borges al Centre Cultural Serè ‘Una dona de cine’ a càrrec de Teatre de Maleta i l’actriu Eva Barceló. Aquesta obra dóna a conèixer detalls de la vida i l’acció de Montserrat Casals i Baqué, coneguda amb el nom artístic d’Elena Jordi.

Nascuda l’any 1882, actriu i i empresària teatral, destaca també pel fet que va ser la primera directora de cinema de l’estat espanyol. 

Aquesta representació teatral va ser vista per una cinquantena d’espectadores.  

 

Comparteix