Vés al contingut

La Festa Major de les Borges del Camp tornarà a omplir carrers i places del 3 al 18 de setembre

La Festa Major de les Borges del Camp en honor de la Mare de Déu de la Riera ja té enllestida la programació d'enguany, que torna a la plena normalitat i es durà a terme del 3 al 18 de setembre

Entre els actes previs destaca la XXIX Trobada de gegants, la tarda del dissabte 3 de setembre i l'endemà, diumenge 4, el Concert de músics locals, a dos quarts d'una a l'ermita de la Mare de Déu de la Riera, acte que precedirà, ja a dos quarts de vuit de la tarda el Pregó, enguany a càrrec de Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona. 

El dimarts 6, l'Arribada infantil serà el preludi dels dies de festa gran, el 7 i el 8 de setembre. Dimecres 7 amb la Tronada, a la una del migdia i amb l'Arribada de la Mare de Déu de la Riera amb sortida a dos quarts de deu del vespre de la processó per anar a buscar la imatge de la Mare de Déu de la Riera, ara sí, amb total normalitat. Enguany, el parlament de benvinguda anirà a càrrec de l'Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas i Barnosell

Un cop finalitzada la processó i els actes d'arribada de la imatge al temple parroquial, la festa es trasllada a l'envelat on, a dos quarts d'una és previst que comenci la nit de concert amb el grup Allioli

I l'endemà, dijous 8 a les 12, Ofici de Festa Major, seguit de sardanes i ja a la tarda Cant de Vespres i processó solemne per arribar a la nit amb un espectacle teatral a càrrec de la companyia Clownic i el seu espectacle Hotel Flamingo.

Cal destacar que habitualment la nit del dia 8 acabava amb el ball de Festa Major, però enguany la programació varia lleugerament respecte d'edicions anteriors i ho fa portant una obra de teatre la nit del dia 8, mentre que el concert i el ball de festa es traslladen a l'endemà, divendres 9, un dia més propici per allargar la nit sense haver de preocupar-se, majoritàriament, per matinar l'endemà.

El divendres 9 una nova missa solemne a les 12 del migdia commemora Sant Antoni de Pàdua i ja al vespre, a les 8, amb l'Orquestra Metropol Concert de Festa Major i, a partir de dos quarts de 12, Ball de Festa Major. 

El dissabte 10 és la festa major de la canalla amb inflables, manualitats, pinta cares, jocs, animació de circ i, enguany, i per primer cop, a les cinc de la tarda a la Sala Polivalent I Torneig triangular de veterans de bàsquet i, a les sis, al Camp de Futbol, CD Les Borges vs CF Sant Pau. 

Aquest dia es clourà amb el Concert de la Diada a les vuit del vespre a l'envelat amb l'Orquestra Europa i a tres quarts de 12 de la nit amb l'acte institucional de la Diada, enguany amb el parlament, des del balcó de l'Ajuntament, a càrrec de l'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret. 

Pel que fa al diumenge 11 de setembre, el Poliesportiu El Garrigó ens convida a la festa a la piscina i al tradicional concurs de paelles, mentre que a la una del migdia s'aviaran els Coets de la Diada. 

Per últim, el dissabte 17 de setembre, Correllengua a partir de les cinc de la tarda i l'endemà, diumenge 18, IV Trail els Miradors amb inici a dos quarts de deu del matí des del passeig de l'Hort del Dasca.  

La Festa Major borgenca, organitzada per la regidoria de Festes, Cultura i Joventut és possible gràcies a la col·laboració de nombroses persones i entitats a qui l'Ajuntament agraeix la seva aportació, sense la qual la festa no seria el que totes i tots esperem. 

A continuació, trobareu el programa d'actes de la Festa Major en honor de la Mare de Déu de la Riera 2022.

Comparteix