Vés al contingut

49 donacions en la nova capta de sang al Centre Cultural Serè

Un total de 49 persones van passar divendres a la tarda, 17 de maig, pel Centre Cultural Serè per participar en la capta i donació de sang organitzada per la delegació local de l’Associació de Donants de Sang amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits. 

La capta va començar a les cinc de la tarda i va finalitzar a les nou del vespre. Prèviament a l’inici ja hi havia 32 donants que s’havien apuntat mitjançant el formulari. Finalment, el nombre de donants va augmentar fins a 49 persones, tot i que cinc d’elles aquesta vegada no van poder fer donació i, per tant, les donacions efectives van ser 44. 

Cal recordar que abans de donar sang es comprova la pressió sanguínia i l’estat general de salut es respon un qüestionari per confirmar que la persona donant és en condicions idònies. És per aquest reconeixement previ que cinc persones donants finalment no van poder fer donació.  

Entre totes les persones donants es van sortejar 8 lots de productes que van cedir diversos establiments i entitats borgenques. Maria Riera Rofes, de l’Associació de Donants de les Borges, va comunicar a totes les persones guanyadores que podien passar a recollir aquest detall amb que s’incentiven la participació i les donacions. 

La propera capta es durà a terme a les Borges entre els mesos de juliol i agost. 

Moltes gràcies a totes les persones que van participar en aquesta donació de sang, un líquid imprescindible per a la vida que només es pot obtenir gràcies a la solidaritat.   

 

Comparteix