Vés al contingut

Un centenar d’alumnes de la promoció 2018-22 es gradua d’ESO a l’Institut Fontanelles

L’Institut Fontanelles es va vestir de gala divendres 10 de juny al vespre per acollir la graduació del centenar d’alumnes de la promoció 2018-22 que enguany ha acabat l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). Entre emocions, bons desitjos, consells, agraïments i alguna ironia, l’acte es va desenvolupar presidit en aquest cas pel director del centre, José Rey i per l’alcalde de les Borges del Camp, Quim Calatayud. 

L'Institut convida habitualment a presidir els actes de graduació, i de forma rotativa, a algun dels 10 alcaldes o alcaldesses dels municipis de la comarca adscrits al centre (Alforja, l'Argentera, l'Aleixar, Duesaigües, Maspujols, Vilaplana, Botarell, Riudecanyes, Riudecols i les Borges del Camp).

La presidenta de l’Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), Misericòrdia Machuca, va obrir el torn de parlaments amb una metàfora sobre el viatge personal i educatiu que representa l’ESO per a l’alumnat des del punt de vista de les famílies. Van compartir aquest punt de vista els professors Noemí Sas i Enric Segarra, tutors, respectivament, de 4t C i 4t D. Ells, en representació de l’equip docent, van reconèixer que “aprenem molt també dels alumnes” tot i que no van especificar “què aprenem” perquè això “ja és una altra cosa”.

A l'acte de graduació també hi va ser convidada la directora de l’escola Cingle Roig de Vilaplana, Conxi Espinosa, un dels 9 centres de primària també adscrits a l’institut, i de fet el més petit. Espinosa va fer diverses recomanacions i va donar algun consell a l’alumnat, començant per la famosa dita del Capità Enciam “els petits canvis són poderosos”, per afegir “i qui no sàpiga qui és - el Capità Enciam - ja té deures per demà”.

Per la seva part, l’alcalde de les Borges, Quim Calatayud va felicitar alumnat, famílies i docents i especialment a aquests perquè “a més d’aguantar els fills també han d’aguantar els pares, i no sé que deu ser pitjor”, va ironitzar l'alcalde, per acabar amb una frase de l’expresident de l’Uruguai, José Múgica, adreçada a l’alumnat que diu “para ser libre hay que ser feliz de corazón”.

El director, José Rey, va agrair a l’alumnat la paciència que han tingut per totes les restriccions COVID que han patit. També va agrair la col·laboració constant i habitual dels diversos ajuntaments i, en particular de l'Ajuntament de les Borges, i la implicació de les direccions de les escoles de primària adscrites al centre, a qui va atribuir bona part de l’èxit de l’alumnat a l’institut.  En aquest sentit va explicar que mai abans com en aquest curs tants alumnes marxen a estudiar fora (a Estats Units, a Escòcia) o a estudiar altres batxillerats d'elit com el Batxillerat Internacional.

Després del lliurament de les orles per part dels tutors i tutores, representants de l’alumnat de cadascun dels 5 grups de quart d’ESO van fer un breu parlament sobre el seu pas per aquesta etapa educativa. Es van fer diverses bromes referides als tutors/es i professors/es, i la ironia final sobre les fotografies de l’alumnat exposades al pati en què es podien admirar, sobretot “les fotos del viatge de fi de curs”..... que no s’ha pogut fer.

Comparteix