Vés al contingut

Eleccions al Parlament de Catalunya: 14 de febrer de 2021

On he de votar?

El 14 de febrer hi ha eleccions al Parlament de Catalunya. L’Ajuntament de Les Borges del Camp ha habilitat la Sala Polivalent com a col·legi electoral per garantir les mesures sanitàries, de seguretat i de distància física per la covid-19. El local electoral estarà desinfectat, hi haurà punts d’accés segurs amb dispensadors de gel hidroalcohòlic i control de l’ús de la mascareta, i l’entrada i la sortida seran diferents per evitar l’encreuament de persones.

A quina hora he d’anar a votar?

L’horari de votació serà l’habitual, de 9 hores a 20 hores, tot i que la Generalitat recomana una votació per franges horàries.

Les franges no són obligatòries, és a dir, tothom pot anar a votar quan li vagi bé, però es recomana molt respectar-les per evitar el risc de contagi.

Coneix les franges horàries recomanades per anar a votar:

    • De 9 hores a 12 hores, les persones de risc.
    • De 12 hores a 19 hores, el conjunt de la població.
    • De 19 hores a 20 hores, les persones positives per Covid-19 o confinats per contactes estrets.

 

Com estarà organitzat el meu col·legi electoral?

Els punts d’accés i de sortida seran independents i cada mesa electoral tindrà el seu accés independent.  Les cues estaran separades per evitar la circulació entre elles. A l’interior, s’establiran circuits únics per evitar encreuaments. L’elector haurà d’accedir sol, sense acompanyant, excepte en aquells casos en els quals aquest necessiti assistència. Hi haurà personal controlant l’accés ordenat dels votants, organitzant les cues i custodiant el flux d’electors per garantir el compliment de les mesures. Estarà prohibit saltar-se la cua i les distàncies de seguretat.

És segur el procés d’emetre el meu vot de forma presencial?

L’Ajuntament de les Borges del Camp ha pres totes les mesures i segueix tots els protocols per garantir la seguretat al llarg de tota la jornada electoral.

S'haurà de portar la mascareta en tot moment, sense la qual no es podrà accedir al centre de votació.

Caldrà respectar la distància mínima d'un metre i mig entre votants i altres usuaris del col·legi electoral.

Es obligatori fer ús del gel hidroalcohòlic als punts que trobareu indicats.

Es recomana portar el vot preparat des de casa, de tota manera, en el col·legi electoral hi haurà paperetes i sobres a disposició dels ciutadans al costat d’un punt d’higiene de mans amb gel hidroalcohòlic. Es facilitaran guants d’ús únic als ciutadans que siguin al·lèrgics a aquest líquid. Les cabines de votació es distribuiran de manera que es garanteixi la privacitat sense necessitat de tancar les habituals cortines i desinfectaran amb freqüència. El DNI s’exhibirà als membres de la taula a través d’una safata, i aquests no tocaran en cap cas el document –tampoc el sobre de votació–, sinó que es limitaran a retirar el paper que tapa l’urna. Els membres de la taula podran requerir als votants que es treguin puntualment la mascareta per facilitar la seva identificació.

Comparteix