Vés al contingut

Les Borges obre la programació d'estiu amb el 48è Aplec Verge de la Riera

Aquest dissabte, 15 de juny, s'ha celebrat el XLVIIIè Aplec de la Sardana Verge de la Riera organitzat pels Amics de l'Ermita Mare de Déu de la Riera amb el suport de l'Ajuntament de les Borges del Camp.

L'aplec ha mantingut el seu format tradicional, novament amb la Cobla Reus Jove, habitual d'aquesta trobada. La cita sardanista, ben concorreguda des del primer moment, ha començat a dos quarts de set de la tarda. A partir d'aleshores s'ha ballat un primer torn de sardanes mentre la gent anava arribant i fins la celebració de la missa, a dos quarts de nou del vespre. 

El cel era tapat de núvols i semblava que en qualsevol moment podia començar a ploure, però finalmengt l'aplec s'ha celebrat amb normalitat, sense pluja i amb una temperatura agradable, tot i que es podia necessitar alguna jaqueta. 

Després de la missa, que ha omplert l'ermita, s'ha celebrat un sopar de germanor amb l'assistència d'unes 125 persones. El sopar, a diferència d'altres anys, ha variat el menú i ha substituït el pollastre a l'ast per la coca de recapte, un canvi ben acollit. 

Després del sorteig de dos pernils, d'un penjoll de "Bellesa i artesania Txell", d'oli de la Cooperativa Agrícola i d'un setrill i una sabonera gravades per Maria Riera Rofes, s'ha reprès la ballada en la que s'ha interpretat, entre d'altres, la sardana Cinquanta i cent amb música de Daniel Gasulla i Porta i lletra d'Agustí Pàmies i Freixas. Aquesta sardana està dedicada a l'Ermita i a la Mare de Déu de la Riera. És una sardana que va ser encarregada per la comissió organitzadora de l'aplec en motiu dels cent anys de la construcció de l'ermita i dels cinquanta de la seva reconstrucció, estrenada en el XXIXè Aplec el dia 19 de juny de 2004 i que es va poder escoltar i ballar novament aquest dissabte dins l'apartat que l'aplec reserva a sardanes destacades. A més, també es va interpretar Jorn alegre, de Josep Serra i Bonal com a sardana unitària del Dia Universal de la Sardana, celebrat enguany aquest diumenge, 16 de juny.  

 

 

Comparteix