Vés al contingut

El Corre Llengua reivindica l’ús del català en un ambient festiu

Malgrat les dificultats de la pandèmia, les diverses entitats borgenques que promouen el Corre Llengua van organitzar dissabte un acte cultural, reivindicatiu i festiu a la plaça de la Dona, on hi va arribar una comitiva encapçalada pel la geganta Marinada. Al so de la gralla i d’un estol de petits timbalers, la geganta va animar l’ambient amb el suport del públic assistent.

Tot seguit es va fer lectura del manifest, que aquest any homenatjava l’escriptora d’Alcoi Isabel Clara-Simó, profundament compromesa amb la llengua, amb la llibertat dels Països Catalans i amb la democràcia. El manifest l’ha recordada, i alhora ha animat els assistents a parlar en català com a eina bàsica per protegir la llengua i evitar la seva desaparició.

A continuació, la Judith i el Fernando de la Colla Gegantera s’han posat uns barrets màgics i s’han convertit en el Món i la Fada Clau de Sol, que han delectat els assistents, sobretot els més petits, amb un bon repertori de cançoner popular com el Joan Petit quan balla o Pugem al tren xu-xu-à xu-xu-à.   

A més, durant tot dissabte, a la pista de Cal Dasca, es va poder visitar una exposició sobre la història i el desenvolupament de les llengües de la Mediterrània, elaborada per alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona.

Comparteix