Vés al contingut

Dia Mundial de la Seguretat dels Pacients: ‘Ajuda’ns a ser més segurs, digues la teva’

En motiu de la commemoració, aquest 17 de setembre, del Dia Mundial de la Seguretat dels Pacients, els equips d'Atenció Primària de les Borges del Camp/Cornudella de Montsant volen posar de relleu la importància que té la seguretat del pacient, tant des del punt de vista de la medicació, per evitar el risc de caigudes, per seguir les pautes de vacunació, per fer un seguiment adequat del pacients crònics, per la identificació correcta de les dades personals, etc.

 

És per aquest motiu que els EAPs Les Borges del Camp/Cornudella de Montsant es posen a disposició pel que calgui i que promouen el lema  "Ajuda'ns a ser més segurs, digues la teva"

 

Els objectius del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 2023, definits per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), son els següents:

 

  1. Augmentar la consciència global sobre la necessitat de compromís actiu dels pacients i les seves famílies i curadors en tots els escenaris i a tots els nivells d'assistència sanitària per millorar la seguretat del pacient.
  2. Convèncer els responsables de les polítiques, els líders en assistència sanitària, els treballadors en salut i cures, les organitzacions de pacients, la societat civil i altres parts implicades de la necessitat que els pacients i les famílies es comprometin en les polítiques i les pràctiques per assolir una assistència sanitària segura.
  3. Empoderar els pacients i les famílies per implicar-se activament en la seva pròpia assistència sanitària i en la millora de la seguretat de l'assistència sanitària.
  4. Defensar l’acció urgent per a un compromís del pacient i de la família alineat amb el Pla d’acció global en seguretat del pacient 2021-2030 i perquè se li doni compliment per part de tots els països signataris.

Comparteix