Vés al contingut

Les Borges del Camp presenta la seva programació per als mesos de juliol i agost

Després d'un mes de juny en què s'ha pogut recuperar la plena normalitat pel que fa a la programació festiva i d'actes lúdics i culturals, amb l'obertura de la piscina, la Capvuitada i la revetlla com a actes més destacats, ara les Borges del Camp enfila el gruix dels actes de l'estiu, i més concretament dels mesos de juliol i agost

La programació està coordinada per la regidoria de Festes, Cultura i Joventut i compta amb la col·laboració de nou entitats del municipi: l'Associació Cultural de Dones Borgenques, la Colla de Geganters, grallers i timbalers Serè i Marinada, el Club Deportiu Les Borges del Camp, el Poliesportiu el Garrigó, la Parròquia de l'Assumpció, els Amics de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera, l'Associació de Gent Gran de les Borges del Camp, la Colla de Diables i la Colla de Joves els Havanus. 

El programa d'actes, a més de difondre's amb l'edició impresa, que es reparteix casa per casa, es podrà seguir a les xarxes socials, a la pàgina web municipal i a través del codi QR. 

Caps de setmana

El gruix de la programació es centra en els caps de setmana. Aquest primer de juliol inclou un festival de dansa a la pista del Centre Cultural Marinada a partir de dos quarts de deu de la nit i una festa dels anys 80 l'endemà al Poliesportiu el Garrigó a partir de les 23:59. El segon cap de setmana de juliol arrenca divendres 8 amb bingo i 'montaditos' a càrrec de l'Associació Cultural de Dones Borgenques, seguirà dissabte 9 amb la Festa dels gegants amb una cercavila per anar a buscar al Serè i a la Marinada, amb un sopar popular i amb una cercavila nocturna. Diumenge es celebrarà Sant Cristòfol i una nova edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple, una activitat ja tradicional a moltes piscines catalanes, entre la que s'hi inclou la del Poliesportiu el Garrigó. 

El dia 15 de juliol, divendres, la Colla de Diables de les Borges del Camp celebra el 40è aniversari amb una baixada de torxes des de l'ermita fins al Mirador de l'Esglèsia, on es farà l'acte central d'aquesta commemoració. L'endemà, a la tarda, hi haurà una trobada de colles de diables infantils i grans amb participació de les colles infantils de Riudoms, Riudecanyes, Cambrils i les Borges i, a partir de quarts de deu, correfoc amb les colles grans de la Selva del Camp, Cambrils, Castellvell del Camp, Llorenç del Penedès i les Borges del Camp. Aquest dissabte, a més, torn per a la Colla de Joves els Havanus, amb un concert amb Sorigen, Mano's Rock i DJ Ballesté

El cap de setmana finalitzarà diumenge a dos quarts d'una amb un Vermut diatònic a dos quarts d'una a l'ermita de la Mare de Déu de la Riera amb Joseba Urrutia i Koldo Iturbe i amb la trikitixa basca. 

Saltem a divendres 22 amb bingo i sopar a càrrec del Club Deportiu Les Borges i amb venda de tiquets anticipadament a l'Ajuntament de les Borges, mentre dissabte 23 se celebrarà la bicicletada nocturna organitzada pel Poli que inclou l'obertura nocturna de la piscina fins les 23:59. 

L'endemà, diumenge 24, l'Associació de Gent Gran de les Borges organitza la Festa del Soci a la pista del Centre Cultural Marinada. 

L'últim cap de setmana de juliol inclourà, divendres 29, cinema a la fresca, a l'ermita, a partir de les 10 de la nit i l'endemà nit d'havaneres i rom cremat, un sopar organitzat per l'Ajuntament que caldrà reservar prèviament, tot i que també hi haurà taules i cadires per als que prefereixin portar-se el sopar. 

El mes d'agost començarà el dissabte 6 d'agost amb la Festa dels socis del Poliesportiu el Garrigó, seguit de ball amb el grup Bolero i el diumenge 14 un nou acte organitzat directament per l'Ajuntament de les Borges, la Festa Blanca a partir de dos quarts de deu a l'envelat. Hi haurà sopar popular i ball amb Hey Patxucos. Les reserves caldrà fer-les prèviament a l'Ajuntament. 

Dimecres 17 d'agost, i organitzat per l'Associació d'Amics de l'Ermita Mare de Déu de la Riera, tarda de jocs per a la canalla a partir de les sis de la tarda a l'ermita. 

El cap de setmana arrencarà divendres 19 amb una caminada nocturna, organitzada pel Poliesportiu el Garrigó, amb un bingo popular l'endemà, organitzat per l'Associació de Gent Gran i, per tancar el mes d'agost, festa de Sant Bartomeu, copatró de l'ermita, el dimecres 24 a partir de les 7, amb missa i berenar i el divendres 26 d'agost el darrer acte organitzat per l'Associació Cultural de Dones Borgenques que celebraran el seu sopar anual. 

Aquesta programació enllaçarà amb la de la Festa Major i amb la commemoració de l'11 de setembre, una programació que es donarà a conèixer dins el mes d'agost. 

Que passeu un bon estiu!

Comparteix