Vés al contingut

Les Borges del Camp opta a una subvenció per fer visitable el refugi, que divendres va visitar el director general de Memòria Democràtica

L'Ajuntament de les Borges del Camp ha presentat tota la documentació per optar a una subvenció de la Generalitat de Catalunya que faciliti la conversió de l'antic refugi de la Guerra Civil de la plaça de la Font en un lloc visitable, accessible i d'interès històric i patrimonial.  

En aquest sentit, el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font, va ser divendres a les Borges del Camp on, acompanyat de l'alcalde i diputat al Parlament, Joaquim Calatayud, va visitar el refugi borgenc. 

Tant l'alcalde com el director general van baixar al refugi acompanyats dels arquitectes que estan treballant en aquest projecte a fi de conèixer les característiques d'aquesta construcció. L'alcalde, per la seva part, va manifestar la voluntat de l'Ajuntament de localitzar una altra de les entrades al refugi que, a partir de la memòria de diferents persones, es creu que podria estar, aproximadament, davant l'antiga Fonda Emilio. L'alcalde també va confirmar que aprofitant les obres que s'han de fer a partir del 14 de març a l'avinguda Magdalena Martorell, una de les feines que s'hi durà a terme serà l'intent de localització d'aquesta segona entrada del refugi

D'altra banda, el director general, Antoni Font, va destacar el valor patrimonial i didàctic del refugi ja que, segons va dir, en un moment com aquest, amb la guerra que es du a terme a Ucraïna, un refugi antiaeri és un instrument pedagògic de primer ordre per fer entendre a petits i grans perquè va ser necessari construir aquests amagatalls, que tenien com a única missió amagar-se de les bombes i del terror, una situació que malauradament ara es torna a reviure a Ucraïna.  

La recuperació de l'antic refugi com a element visitable i accessible es durà a terme dins les pròximes setmanes un cop es desenvolupi el projecte de remodelació integral de la plaça de la Font.  

Comparteix