Vés al contingut

La Festa Major d’estiu 2021, un pas més cap a la normalitat

Del 4 al 12 de setembre, els carrers i places de les Borges del Camp s’ompliran d’actes festius. El punt final el posarà la 3a edició del Trail Els Miradors, el dia 19 de setembre.

Les Borges del Camp es prepara per viure una Festa Major en honor de la Mare de Déu de la Riera que s’aproxima a la normalitat, respectant totes les mesures de seguretat que la pandèmia de la Covid-19 ens obliga, encara, a mantenir.

Com l’any passat, s’ha treballat per preservar els actes més importants i essencials de la nostra Festa Major, com són la Tronada o l’Arribada de la Mare de Déu de la Riera, amb la diferència que aquest any ho podrem viure, tot, a peu de carrer.

Així doncs, l’Arribada de la Mare de Déu es viurà als carrers i places de la vila. Des de l’Ajuntament i la comissió que organitza aquest acte, formada per la Parròquia de l’Assumpció, els Amics de l’Ermita de la Mare de Déu de la Riera i els Diables 7 de setembre, fem una crida a viure-la des de diferents punts del municipi, per tal d’evitar les aglomeracions.

En aquest sentit, l’acte de rebuda a la Nostra Patrona, excepcionalment, s’ha traslladat a la plaça de la Font, que permet una major superfície d’espai que a la plaça de Sant Antoni. Allà, doncs, s’hi viuran alguns dels moments rituals més importants i emotius, com el nomenament d’Alcaldessa d’Honor, el cant de la Salve Regina o el Parlament de Benvinguda, que aquest any anirà a càrrec de l’exconseller de la Generalitat de Catalunya Josep Rull i Andreu.

En acabar, la processó seguirà fins al passeig de l’Hort del Dasca, on es dispararà el castell de focs. Allí, demanem que els participants ja no segueixin fins a la plaça de l’Església perquè no es podrà accedir a l’interior del temple per a fer el besamans.

Una Festa Major d’aniversaris

La Festa Major d’aquest any ofereix, a més dels actes més tradicionals, tot un ventall d’actuacions, concerts i actes per a la canalla. També celebrarem les efemèrides que no vam poder commemorar l’any passat, com els 75 anys de l’Escola Rocabruna, amb el Pregó de Festa Major que anirà a càrrec de la Maria Riera Borràs i Ortiga, mestra del centre durant 33 anys i directora durant 12 cursos.

També els gegants Serè i Marinada celebraran el seu 35è aniversari amb una actuació del grup Stromboli Jazz Band. Per la seva part, el Club Deportiu Les Borges celebrarà el seu centenari amb un acte oficial, el dia 11 a la nit, seguit d’un concert amb els Tàrraco Surfers.

Per als més joves del poble, aquest any la Nit Jove canvia de format i se celebrarà la nit del 10 de setembre, amb l’actuació del grup Segonamà.

Les entrades de la Festa Major

Aquest any, la situació de pandèmia ens obliga a controlar els aforaments dels actes que se celebraran a l’interior de l’envelat. Per tal de fer-ho, els dies 1, 2 i 3 de setembre, de 6 de la tarda a 9 del vespre, es podran adquirir, a l’envelat, les entrades per als actes següents:

  • Espectacle dels 35 anys dels gegants Serè i Marinada (4 de setembre) – preu 5€.
  • Pregó de Festa Major (5 de setembre) – entrada gratuïta.
  • Concert de Festa Major (8 de setembre) – preu 1€.
  • Passin i vegin... (8 de setembre) – preu 1€.
  • Increïble... sense paraules (9 de setembre) – preu 1€.
  • Nit Jove (10 de setembre) – preu 1€.
  • Centenari del Club Deportiu Les Borges (11 de setembre) – preu 1€.

Serà imprescindible tenir l’entrada prèvia per a tots i cadascun d’aquests actes. En cas contrari, no es podrà accedir al recinte.

Tota la informació

Podeu consultar tota la informació sobre els horaris i les activitats de la Festa Major d’enguany al programa d’actes.

Programa Festa Major 2021
Coneix la nostra Festa Major

Comparteix