Vés al contingut

El 46è Aplec de la Sardana recupera la normalitat amb la Reus Jove, missa, diables, sopar i ball fins ben entrada la nit

Possiblement la millor notícia per als organitzadors i per als participants en el 46è Aplec de la Sardana Verge de la Riera és que per fi aquesta trobada ha tornat a la rutina i a la normalitat. 

L'aplec sardanista de les Borges del Camp, com tantes altres activitats, s'ha vist alterat en els dos anys anteriors per la pandèmia, però enguany tot ha sigut normal, tal i com es venia fent en els anys anteriors a la Covid-19. I aquesta és, possiblement, la millor notícia. 

L'aplec va començar a la tarda amb la benvinguda i l'inici de la ballada, acompanyada en tot moment per la Cobla Reus Jove, la cobla habitual de l'aplec borgenc.  

Durant aquesta primera part, el repertori sardanista va ser el següent: 

- Als peus de la Verge (Conrad Saló)
- Camí de la Unesco (Anna Abad)
- Gotes de frescor (Josep M. Mestre)
- Joan, et mereixes això i més (René Picamal)
- Sardanes al casino (Martirià Font)
- Sardana curta (Narcís Paulís)
- Festa mil·lenària (Joan Fontàs)
- Records de Cardedeu (Ramon Vilà)

Un cop finalitzada aquesta primera part, a l'ermita s'hi va celebrar missa, que va acabar amb la interpretació dels goigs a la Mare de Déu de la Riera. 

I acte seguit, la Colla Infantil de Diables de les Borges hi va posar el punt de llum, color i foc. Precisament en aquest punt es va produir l'anècdota de la jornada ja que, cap al final de l'actuació van comparèixer tant els bombers com l'ADF borgenca. 

Pel que sembla, possiblement des d'algun vehicle dels que circulaven per la variant es va donar avís als bombers de fum, i del que podrien ser indicis d'un incendi forestal. Afortunadament tot va ser un malentès i després que organització i bombers van aclarir els fets, l'aplec va continuar amb normalitat. 

Pel que fa al sopar (amanida, pollastre, gelat, cafè i, passada la mitjanit, copa de cava amb coc ràpid que van oferir uns voluntaris) l'organització va servir 170 sopars

Voluntaris i voluntàries van anar organitzant tots els detalls fins que, havent sopat i passats quarts de dotze, la Reus Jove s'hi va tornar a posar. Entremig es va sortejar un pernil amb els números que unes mans innocents van anar escollint. 

I a continuació, la represa. Aquesta segona part va incloure aquestes peces: 

- Jugant al Replà (Jaume Miralles)
- Siau qui sou (Eduard Sendra) 
- Rialletes (Enric Barnosell)
- Montjoliu (Manel Oltra)
- Vora l'estany (Carles Santiago)
- Nuri gentil (Josep Saderra)
- Nits d'estiu a Sant Llorenç (Alfred Abad)
- Mas Lloreda (Ricard Viladesau) 

El Cant dels Adéus i el comiat van posar punt final al XLVI Aplec de la Sardana Verge de la Riera, on en aquesta segona part va costar que s'anessin formant les rotllanes sardanistes, tot i que finalment un bon nombre de balladors i balladores van sortir a la part central on, simultàniament, es van anar formant diverses rotllanes amb un nombre variable de participants, com ha de ser.   

Comparteix