Vés al contingut

Subvenció Diputació de Tarragona. Subvencions de salut pública per generar entorns més resilients, segurs i saludables

DIPUTACIÓ DE TARRAGONA |De conformitat amb les bases reguladores per a la concessió de subvencions de salut pública per generar entorns més resilients, segurs i saludables, es dóna publicitat a la subvenció atorgada per la Diputació de Tarragona per acord de la Junta de Govern, de data 20 de setembre de 2022, segons el qual l'Ajuntament de les Borges del Camp és beneficiari d'un ajut de 20.813,27 € dels quals 7.318,84 s’han destinat a finançar les despeses de socorrisme aquàtic i 13.494,53 € a finançar despeses per la recollida i transport d’animals abandonats, control i gestió de plagues (

Comparteix

Quasi enllestides les obres de Magdalena Martorell, nova àrea de cal·listènia i aviat a terra les cases del tomb de la Cooperativa

L'alcalde de les Borges, Quim Calatayud, va donar compte en la sessió plenària celebrada aquest dijous, 22 de setembre, de l'estat de les obres que es duen a terme a l'avinguda Magdalena Martorell, a la zona del barri del Baix Camp i en altres punts com la plaça de la Font o el passeig de l'Hort del Dasca. 

Respecte de l'avinguda Magdalena Martorell, l'indret de les Borges del Camp que registra una major mobilitat tant de vehicles com de persones, l'alcalde va detallar els avenços que hi ha hagut des de la Punta fins al tomb de la Cooperativa. 

Comparteix

El IV Trail Els Miradors posa punt final a la programació de la Festa Major 2022

La quarta edició del Trail Els Miradors de les Borges del Camp, que s'ha fet aquest diumenge, 18 de setembre, ha posat punt final a la programació de la Festa Major borgenca que s'havia iniciat el dia 4 de setembre. 

A la sortida hi van participar més de 400 atletes en les modalitats de cursa o caminada. La primera es va fer sobre una distància de 9.500 metres i la segona sobre una distància de 9.050. 

Comparteix

Convocatòria de sessió ordinària del ple

Es convoca a la sessió ordinària que tindrà lloc a l'Auditori del Centre Cultural Serè el proper dijous dia 22 de setembre de 2022 a les 19.00h.

ORDRE DEL DIA

APROVACIÓ D'ACTES DE SESSIONS ANTERIORS

     1. Ple ordinari de 28 de juliol de 2022

     2. Ple extraordinari d'11 d'agost de 2022

DACIÓ EN COMPTE

     3. Dació de compte dels decrets de la Presidència del núm. 256 al núm. 355 de 2022

SERVEIS ECONÒMICS

Comparteix

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, presideix la commemoració de l'11S, i l'endemà, coets, inflables i paelles

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, va presidir dissabte al vespre, 10 de setembre, l'acte institucional celebrat a les Borges per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. 

A les Borges, la commemoració de l'11 de Setembre té dues parts, una primera la vigília de la Diada i la segona el mateix dia 11, amb l'aviament d'11 coets tant la nit del dia 10 com a la una del migdia del dia 11. Anys enrere, a més, també es celebrava una marxa de torxes, que ha deixat de fer-se. 

Comparteix

Dies 9 i 10: missa, concert, ball, la festa de la canalla i molt esport

El divendres 9 de setembre va ser un dia atípic. L'endemà del dia gran de la Festa Major, alguns borgencs i borgenques van fer pont, altres van treballar i, en general, la major activitat es va concentrar a la tarda-vespre. 

Durant el matí, a les dotze del migdia, una missa va celebrar Sant Antoni de Pàdua, una festa que a la major part de municipis es commemora el 13 de juny, però que a les Borges del Camp es manté l'endemà del dia gran i on, a més, i fins l'any 1978, es celebrava també amb una processó abans de l'eucaristia.

Comparteix

8 de setembre: el dia gran de la Festa Major

El dia 8 de setembre, el dia gran de la Festa Major borgenca, és el dia de les Mare de Déu trobades i el dia que, segons la tradició cristiana, es celebra la Nativitat de la Mare de Déu. Les Borges del Camp comparteix el seu dia central amb altres pobles i ciutats i amb altres Mare de Déu trobades. Entre les trobades més conegudes, la Mare de Déu de Montserrat, amb festa pròpia el 27 d'abril, i moltes altres que es celebren el 8 de setembre o pels vols d'aquesta data després que l'Església va decidir unificar la festa, fos quina fos la data de la troballa de la imatge.

Comparteix