Vés al contingut

Una trentena de donants a la capta de sang que es va fer divendres per complementar la del 19 de maig

Divendres 3 de juny, a la tarda, al Centre Cultural Serè, es va programar una nova donació de sang per resoldre, en part, els problemes que va generar la capta del 19 de maig a la Sala Polivalent. 

Cal recordar que el 19 de maig hi havia més d'una seixantena de persones donants inscrites. Aquella tarda, però, feia molta calor i la donació de sang i plasma, que havia de començar a dos quarts de sis, no va començar fins a les set. 

El personal sanitari responsable de la donació no va voler començar fins que, un cop oberta i ventilada la Sala Polivalent, es va aconseguir un descens de la temperatura interior que fes possible treballar-hi en condicions i, sobretot, evitar possibles marejos a les persones donants. Hi va ajudar el vent i la brisa que es van girar a la tarda, tot i que la donació va estar a punt de quedar suspesa. 

A causa d'aquesta decisió, algunes de les persones que s'havien inscrit van ser contactades telefònicament o a través de missatges de text per comunicar-los-hi que aquell dia no es podria atendre la seva donació. 

Posteriorment, i a fi de facilitar-los la donació, l'Associació de Donants de Sang de Les Borges del Camp les va tornar a convocar per aquest divendres, dia 3, quan la capta es va poder fer amb tota normalitat a l'auditori del Centre Cultural Serè. 

Val a dir, segons explica la presidenta de l'associació borgenca, Mari Boqué, que a causa de les altes temperatures d'aquestes setmanes els equips de captació eviten anar a municipis on no se'ls pugui garantir una sala amb aire condicionat, ja que és necessari mantenir un clima adequat, sobretot de cara a prevenir marejos i la sensació de debilitat, que la calor contribueix a augmentar.   

A les Borges, aquest divendres, almenys una trentena de donants, bona part dels quals estaven inscrits el passat 19 de maig, van poder donar sang i, per tant, es va poder tancar adequadament la capta iniciada el 19 de maig. 

La propera capta de sang que es durà a terme a les Borges del Camp, si tot va segons el calendari previst, es farà durant la propera tardor.  

Comparteix