Vés al contingut

Una cinquantena de persones celebra la festivitat del Corpus

Una cinquantena de persones ha participat aquest dijous, 16 de juny, en la celebració de la solemnitat del Corpus Christi. Aquesta commemoració anys enrere es vivia amb molta més efusió, ja que fins i tot era dia festiu, però actualment la celebració és estrictament religiosa, tot i que algunes ciutats, com Reus o Barcelona hi celebren esdeveniments singulars, com és el cas de l'ou com balla, que es segueix fent tant a la Ciutat Comtal com a la capital del Baix Camp. La festa, però, és rellevant dins el calendari festiu catòlic.  

A les Borges del Camp, el Corpus precedeix la festa de la Capvuitada, que es celebrarà dijous vinent, dia 23, i que en aquest cas sí que és festa local i que, a més, inclou trets singulars, com per exemple l'elaboració de catifes per on hi desfilarà la processó, que a més és acompanyada pel Consistori borgenc. 

Pel que fa a la missa celebrada aquest dijous, ha estat presidida per mossèn Vicenç Ribas, ha comptat amb la participació del Cor Parroquial i amb la de les tres nenes borgenques que diumenge passat van fer la Primera Comunió. 

Un cop finalitzada la missa, les persones assistents han sortit en processó amb la presència destacada de les tres nenes davant el tàlem processional amb el Santíssim Sagrament.  


 

Comparteix