Vés al contingut

El Poli rep la Flama del Canigó, però només el ciclista Josep Turón va completar la ruta fins el Coll d'Ares

El Poliesportiu El Garrigó es va vestir, aquest dijous, 23 de juny, de música, revetlla i festa per celebrar la nit que dóna la benvinguda al solstici d'estiu. 

Per precaució, i atesa la situació de sequera i el risc d'incendi, el Poli havia fet públic un comunicat poca estona abans de l'inici de la revetlla indicant que quedava prohibit llençar coets dins el recinte. A més, la foguera que es va encendre, tot i que hi havia molta fusta preparada, va ser una foguera petita per minimitzar riscos. 

Durant l'encesa diversos membres de l'Agrupació de Defensa Forestal de les Borges (ADF) hi van ser presents amb el seu vehicle de servei per evitar qualsevol ensurt. 

Ara bé, enguany, la Flama del Canigó l'havia de portar a les Borges del Camp un equip de quatre ciclistes borgencs des del Coll d'Ares, a 270 quilòmetres del municipi. Dels quatre ciclistes previstos, tres van patir diverses afectacions, i finalment només el ciclista borgenc Josep Turón va completar el recorregut fins a les Borges del Camp. 

Turón i un petit equip d'intendència es van desplaçar fins al Coll d'Ares la nit anterior, hi van arribar cap a les tres de la matinada i, un cop recollida la flama va començar el retorn cap a les Borges del Camp. 

Un cop arribada la Flama al Poli es va llegir el manifest que cada 23 de juny reivindica Catalunya i els Països Catalans i, acte seguit, el president de la junta del Poliesportiu El Garrigó, Miquel Àngel Nieto va convidar Turón a encendre la foguera, enguany de reduïdes dimensions.

Amb la foguera encesa i tot a punt per a sopar va començar la nit de la revetlla amb música, petards i moltes ganes de gresca. 

La nit més curta?

I per cert, enguany, la nit més curta de l'any va ser la del dia 21 de juny, que va tenir una durada de 8 h 50 minuts. La nit de la revetlla, la d'aquest dijous, dia 23, ha sigut uns segons més llarga i, per tant, no ha sigut la més curta del 2022. 

La nit més curta de l’any és sempre la nit del solstici d’estiu, que aquest any ha sigut el 21 de juny a les 11 h 14 min a l'hemisferi nord. El solstici marca l’inici de l’estiu astronòmic i és el moment en què el sol arriba a la seva màxima elevació sobre l'horitzó al migdia.

Dies després d'aquesta data, l'alçada màxima del sol al migdia sembla que no variï i d'aquí ve el nom (del llatí solstitium, sol quiet).

L’estiu durarà enguany 93 dies i 16 hores fins al 23 de setembre, quan començarà oficialment la tardor. L'estiu també és l'estació més càlida de l’any, l'època en què els dies són més llargs i les nits més curtes. 

Que acabeu de passar un bon cap de setmana llarg i un molt bon estiu! 

Comparteix