El tiempo - Tutiempo.net

Anem a buscar el Tió, bingo solidari i 44è Pessebre a Gallicant

nadal2017Molts nens i nenes de les Borges van buscar, i finalment van trobar, el Tió que, puntual a la seva cita, va tornar a reaparèixer a l’Ermita gairebé un any després d’haver marxat del poble, on sempre fa cap quan s’acosten les dates de Nadal.

La comitiva de nens, nenes, pares, mares i gent disposada a anar a buscar el Tió va sortir dissabte dia 16 a dos quarts d’onze del matí de la plaça de Sant Antoni i, acompanyats dels grallers i dels timbalers van arribar a l’Ermita on després de localitzar al Tió es va servir un esmorzar a base de xocolata i coc que els organitzadors van preparar per a unes 150 persones. El preu del tiquet d’aquest esmorzar era de dos euros i la recaptació es va dedicar a la Marató de TV3.

Després d’esmorzar, nens, nenes, timbalers, grallers i resta de comitiva van fer baixar al Tió fins al poble, on va quedar instal·lat al Centre Cultural Marinada en companyia dels gegants i dels capgrossos i a l’espera que nenes i nens l’alimentin aquests dies fins al proper matí del dia 25, quan el Tió haurà de cagar a la plaça de l’Esglèsia.

D’altra banda, la tarda de diumenge 17, a la Sala Polivalent, més de 300 borgencs i borgenques van participar en el Bingo per la Marató de TV3 organitzat per l’Associació Cultural de Dones Borgenques. El bingo, que va començar a les sis de la tarda i va acabar cap a quarts de nou del vespre, va recaptar 1.848 euros després de repartir diversos lots d’obsequis entre els guanyadors i les guanyadores d’aquest joc. A més, l’Associació de Dones Borgenques també va preparar xocolata, begudes i altres detalls per augmentar la recaptació.

A més d’aquestes dues activitats, durant el matí d’aquest diumenge el 44è Pessebre al Puig de Gallicant va retre un sentit homenatge a la memòria de Ferran Jové, traspassat aquest passat mes d’agost i que havia sigut un dels promotors d’aquesta tradició borgenca.

La sortida, com és tradició, va incloure la instal·lació del pessebre i la celebració d’una missa, seguida d’un dinar de germanor, a més del ja esmentat recordatori a la figura de Jové.

Fotos: Andreu Mèrida i Ajuntament de les Borges del Camp

Llegir 11346 vegades
Dilluns, 18 Desembre 2017 12:09