El tiempo - Tutiempo.net

Les Borges recupera 60 anys després i amb set participants el concurs de fotògrafs locals

IMG 20170902 WA0020Aquest passat dissabte, 2 de setembre, i amb la participació de set fotògrafs locals, les Borges del Camp ha recuperat un concurs de fotografia que per primera i única vegada s’havia celebrat al municipi a la dècada dels 50 del segle XX. En aquella ocasió, el guanyador del concurs va ser Francesc Magrané Pellicer, qui va ser, a més, un dels fundadors del Grup de Fotògrafs de Reus. El concurs, però, no va tenir continuïtat.

Ara, més de 60 anys després, el guanyador o guanyadora del concurs-exposició de fotògrafs locals es triarà per votació popular ja que tots els visitants poden escollir les seves tres fotos preferides i poden dipositar en una urna la papereta amb la seva elecció.

Al concurs hi han participat set fotògrafs i fotògrafes que han presentat un total de 21 fotografies, tres per cada concursant. Les fotografies s’han presentat sota dues temàtiques diferents: tema lliure i les Borges del Camp i a la sala on són exposades s’han penjat intercalades de tal manera que sigui més difícil poder saber qui és l’autor o autora i amb l’objectiu que la votació es faci, sobretot, per motius artístics.

A l’acte inaugural de l’exposició hi van assistir els autors i autores, que van rebre un obsequi per agrair-los la seva participació, una àmplia representació de regidors i regidores de l’ajuntament borgenc i interessats en veure l’exposició, que s’obrirà al públic els dies 8, 9 i 10 de setembre de la una a dos quarts de tres del migdia al Centre Cultural Marinada.

Per la seva part, l’alcalde, Joaquim Calatayud, que va dirigir unes paraules als assistents a l’acte, el primer de la Festa Major 2017, va agrair la participació de tots els concursants i es va comprometre a organitzar noves edicions del concurs de fotògrafs locals per evitar que es repeteixi el que va passar a la dècada dels 50 del segle passat, quan el concurs local no va tenir continuïtat i va limitar-se a una única i solitària edició. 

Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer el proper 12 de setembre. El concurs està dotat amb un primer premi de 100 euros, amb un segon premi de 60 euros i amb un tercer de 40 euros.

Llegir 11222 vegades
Diumenge, 03 Setembre 2017 10:00