capcalera_petit

DADES TÈCNIQUES DEL RECORREGUT
Longitud: 7.5 km
Temps de caminar: 2h 40min
Desnivell:
+240 m -240 m
Dificultat:
Baixa, però amb petits trams amb un pendent fort.
Equipament i senyalització:
Equipat amb senyalització direccional i plafons interpretatius del paisatge als miradors, així com una àrea de lleure.

IMATGES DES DELS MIRADORS


Paisatges de l'Avellana
a les Muntanyes de
la Costa Daurada

UNA MIRADA AL PAISATGE QUE ENS ENVOLTA

Les Borges del Camp és un municipi de la comarca del Baix Camp a l'extrem occidental del Camp de Tarragona, una regió natural i històrica del sud de Catalunya. La regió és planera, voltada per les muntanyes de la Serralada Prelitoral i la mar Mediterrània, en contacte amb el Penedès, la Conca de Barberà i les Terres de l'Ebre.

Les Borges del Camp es localitza al peu dels contraforts de la Serra de la Mussara i les Muntanyes de Prades, i ens ofereix una descoberta directa i senzilla d'alguns dels paisatges més típics de la contrada tarragonina: la plana agrícola, els camps d'avellaners, els contraforts muntanyosos i la mar Mediterrània.

El paisatge no és només el taló de fons del nostre dia a dia, ni la imatge que busquem o que ens relaxa en el nostre temps lliure. El paisatge acumula restes culturals de les poblacions que hi han viscut, ens mostra com els pobles han interaccionat amb el seu entorn i com hi interaccionen encara ara, ens ofereix un esbós de la força configuradora dels elements naturals i de la lluita de l'home per a sobreviure-hi i adaptar-s'hi.

El paisatge, doncs, ens permet descobrir molts aspectes que configuren la nostra identitat, tant actuals com passats. Observar-lo i entendre'l ens permet conèixer la realitat del que ens envolta a la vegada que ens mostra la història i l'evolució que ha seguit la nostra societat. Cada paisatge ens permet descobrir traces del nostre llegat i del nostre present o de les forces de la natura.

Us animem a endinsar-vos en el nostre paisatge amb el recorregut dels Miradors de les Borges del Camp. A través d'ell descobrireu els elements que el configuren, hi passejareu, els tocareu i, si sou observadors, els identificareu tot recorrent amb la vostra mirada l'espectacle que es mostra des dels miradors.

Posem a la vostra disposició un tríptic autoguiat i diverses activitats educatives que us ajudaran a aprofundir en la mirada del paisatge i que podeu fer com activitat escolar o amb família.

Descarrega el track per GPS
Descarrega el tríptic autoguiat
Descarrega el Quadern de treball infant (Primària)
Descarrega el Quadern de treball alumne (Secundària)
Descarrega el Quadern de l'educador (Primària)
Descarrega el Quadern de l'educador (Secundària)