El tiempo - Tutiempo.net

Les Borges arrenca la programació de Nadal amb un acte solidari per la Marató organitzat per La Borja

Vermut solidari 2018El primer acte de la programació de Nadal i Reis a les Borges ha estat un acte solidari amb la Marató de TV3 organitzat per La Borja a la plaça de la Dona i amb el periodista reusenc Josep Baiges com a protagonista destacat.

La Marató de TV3 d’enguany té com a objectiu recaptar fons per la lluita contra el càncer i es dona el cas que Josep Baiges va superar fa pocs mesos aquesta malaltia. Arran d’aquest fet, Baiges va promoure i coordinar el llibre Creu-me és possible. Afrontar el càncer amb optimisme, un volum que recull el testimoni de 32 periodistes de la demarcació que donen a conèixer la seva relació amb aquesta malaltia a través de vivències directes, personals i familiars. 

L’acte d’aquest diumenge va iniciar-se amb l’actuació de la Big Band de la Banda Unió Musical de Tarragona, una formació molt nombrosa de vent i bateria que va oferir diverses peces musicals prèvies i posteriors a la intervenció de Josep Baiges, i de la qual forma també part el saxo borgenc Xavi León.

Baiges, acompanyat d’Helena Tarragó, qui havia format part de l’equip de Ràdio Reus, va

ser presentat pel col·laborador de La Borja Carles Bardou i va iniciar la seva intervenció agraint a la revista la invitació que li va fer per presentar el llibre a les Borges i destacant tres borgencs i borgenques: Montse Baiges, amb qui també havien format equip a Ràdio Reus, i els ja traspassats Agustí Pàmies i Ferran Jové. Els assistents van acollir amb aplaudiments aquestes mencions del periodista reusenc, qui acte seguit va explicar que l’objectiu del llibre Creu-me és possible. Afrontar el càncer amb optimisme és la d’oferir una visió diferent d’aquesta malaltia, una visió allunyada dels silencis, dels eufemismes i de les visions catastrofistes i, tot plegat, a través del testimoni de periodistes i comunicadors que contribueixen a tenir una altra mirada, un altre enfoc sobre una malaltia que directament o indirecta ens afecta a tots i totes.

L’acte va finalitzar amb el sorteig de dos llibres i d’un cd de la Marató i, curiosament, Pedro Bueno, integrant de la Big Band, va ser el guanyador simultàniament d’un dels llibres i del disc compacte.

La venda de llibres, la música de la Banda Unió Musical de Tarragona i la signatura d’exemplars van posar punt final a aquest primer acte de la programació nadalenca. A partir d’ara els actes es reprendran el cap de setmana del 14 al 16 de desembre i ho faran novament amb activitats solidàries amb la Marató, entre elles una sessió de cinema infantil, la sortida per anar a buscar el tió, el 45è Pessebre al Puig de Gallicant i el bingo per la Marató.

Llegir 4572 vegades
Dilluns, 03 Desembre 2018 08:52