El tiempo - Tutiempo.net

Les Borges del Camp es mobilitza per la donació de sang i per l’Adrià, nen que pateix leucèmia

donarsangEl dia 8 de maig, hi haurà donació de sang i medul·la!

La donació es farà, de 16.30 a 20.30 h, a la Sala Polivalent.

Degut a la situació de crisi sanitària, només podran participar aquelles persones que s'hi apuntin a través del següent enllaç https://www.donarsang.gencat.cat/ca/hospitals/167/sala-polivalent-les-borges-del-camp

 

  • La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies
  • Divendres 8 de maig, les Borges rebrà els donants a la Sala Polivalent
  • Les Borges se suma també per donar suport als familiars i amics de l’Adrià, un nen que tot just el dia 30 farà 6 anys i que pateix una leucèmia
  • Per donar, cal reservar hora a donarsang.gencat.cat
  • Els menors de 40 anys també podran aprofitar la donació per inscriure’s al registre de donants de moll d’os
  • Les persones que tenen càncers de la sang necessiten sang per als seus tractaments i també poden requerir un trasplantament de moll d’os

 

CARTELL BORGESAquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Les Borges del Camp s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Divendres 8 de maig, la Sala Polivalent comptarà amb un espai de donació, de 16.30 a 20.30 hores.

Qui hi vulgui participar cal que s’inscrigui al web www.donarsang.gencat.cat. D’aquesta manera el Banc de Sang evita acumulacions de persones en l’espai de donació.

Suport a l’Adrià

La campanya forma part de les iniciatives per donar suport a l’l’Adrià, un nen de 6 anys de Cambrils que pateix leucèmia. Les persones com l’Adrià necessiten sang i components sanguinis per al seu tractament. A més, en el seu cas també requereix un trasplantament de medul·la òssia.

Ara els metges estan buscant un donant compatible entre els 32 milions de donants registrats. Però la família de l’Adrià vol aprofitar el cas del seu fill per sensibilitzar sobre la importància que les persones sanes, i menors de 40 anys, s’inscriguin com a donants al registre de donants de medul·la òssia.

El donant ideal és un home jove. Per inscriure’s, ho pot fer a la mateixa campanya de donació. Abans de fer la donació de sang.

#JoEmQuedoaCasa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més informació sobre la donació de sang i el COVID-19:

Donant de sang, aquests dies ets imprescindible

Noves mesures de prevenció i seguretat als espais de donació

On van les donacions d’aquests dies?

Llegir 1348 vegades
Divendres, 01 Mai 2020 13:09