El tiempo - Tutiempo.net

Seguim...

Les Borges del CampJa fa 10 dies que s’ha decretat l’estat de confinament i des de llavors des del municipi de les Borges estem treballant per prendre mesures per tal d’aplanar la corba.

És per això que el dijous dia 12 de març ja es van adoptar les primeres mesures com el tancament d’espais públics del Centre Cultural Serè com les del Centre Cultural Marinada, així com el confinament  de la Residència decretat pel departament de la Generalitat.

El mateix dissabte, vam  adoptar noves mesures excepcionals com el tancament temporal de les activitats a la sala polivalent, al camp de futbol, a l’esplanada de l’ermita, el tancament de parcs i pistes esportives.

M’agradaria agrair a tots i cadascun dels treballadors de l’Ajuntament del nostre municipi, que tot i l’estat d’alarma sota el qual estem vivint treballen per oferir tot un entramat de serveis per aquest període d’excepcionalitat. És per això,  que s’ha habilitat un servei d’assistència durant el confinament per les persones grans, prioritzant aquelles que viuen soles, que necessiten comprar menjar o productes farmacològics, com la recollida d’escombraries en algun cas. Així com hem treballat per ampliar l’horari de vigilància, ja que com podeu veure des d’aquesta setmana tenim presència durant el dia. Com heu pogut observar des de fa dies, la brigada treballa per desinfectar els punts de recollida d’escombraries, on aprofito per recordar-vos que cal dipositar les bosses dins dels contenidors.  Des d’ahir mateix, l’ajuntament treballa amb les targetes moneder per fer-les arribar a les 47 famílies beneficiàries, de la forma més segura possible. I com bé sabeu segueix actiu el servei telefònic i les gestions telemàtiques a la nostra administració. Per altra banda, s’han fet arribar als comerços més de 250 còpies del certificat d’autorresponsabilitat de desplaçaments, aviat n’arribaran més. 

També volem reconèixer als comerciants de la nostra vila, aquesta valentia que afronten cada matí per anar a servir-nos tots aquells productes imprescindibles. Gràcies perquè en moments com aquests la nostra vila us necessita.

Volem valorar immensament a tot el personal de la Residència Mare de Déu de la Riera, que estan duent a terme una tasca importantíssima de cura dels nostres avis i àvies, que des de fa gairebé dues setmanes estan confinats lluny de les seves famílies per evitar contagis. 

En nom de tot el poble de les Borges del Camp, vull donar les infinites gràcies a les empreses ADZNadons, Bugaderia Industrial les Borges i Indústria Algodonera per aquesta donació de  mascaretes que tanta falta fan al nostre poble i país. També a totes aquelles persones voluntàries que des de casa i de forma altruista us heu brindat a oferir-vos a cosir en una situació tan complicada com la que estem vivint, deixeu-me dir-vos que com Alcalde estic molt orgullós de la vostra voluntat i servei envers el nostre poble.

I per anar acabant, agrair la tasca de tots els equips sanitaris d’arreu de país, és per això que volem agrair la tasca que duen a terme des del CAP Les Borges, amb el traspàs d’informació veraç i de les reunions gairebé diàries amb la direcció del CAP, on s’intenta treballar cooperativament per evitar l’augment de casos d’aquesta endèmia.

Gràcies a tots els habitants del poble de les Borges per quedar-vos a casa i només sortir cada dia a les 20:00 del vespre als vostres balcons, a les vostres terrasses, als patis, celoberts, jardins de les vostres llars per retre homenatge a tot el personal sanitari i totes aquelles persones que cada dia surten per garantir-nos els serveis. MOLTES GRÀCIES A TOTS I BON CONFINAMENT.

Joaquim Calatayud Casals

Alcalde

Dimarts, 24 Març 2020 11:33