El tiempo - Tutiempo.net

Any nou, nou plantejament sobre la gestió de la brossa

brossaLes directives europees i les directrius de la Generalitat de Catalunya s’han fixat en la mala qualitat de la recollida selectiva que estem fent arreu del país, també a les Borges del Camp.

Només cal mirar a la gràfica del percentatge de recollida selectiva des de l’any 2000 per veure com, a les Borges del Camp, lluny d’anar a millor hem anat a pitjor. A les Borges la recollida selectiva just arriba al 40 per cent, quan l’exigència és situar-se en el 60 per cent. Les conseqüències són fonamentalment econòmiques: cada any la Generalitat puja els canons que penalitzen el tractament de la brossa que no seleccionem. Així, la brossa que va al contenidor de resta cada any ens costa més diners, mentre que la brossa que recollim selectivament ens torna diners i més si la recollida selectiva és de qualitat, és a dir, que cada residu es diposita al contenidor que li toca, sense equivocacions.

Segons les dades de que disposem,  a les Borges del Camp s’han recollit gairebé 472 tones de residus entre juny i octubre de 2019. Aquesta quantitat representa 236 kg per borgenc i borgenca en 3 mesos!!!, unes quantitats inassumibles per a l’economia del poble. Per això, estem treballant en replantejar les àrees de contenidors, especialment les que tenen contenidors de superfície (els verds de resta), ja que són les més problemàtiques i les que reben més residus d’altres municipis. A la pràctica, això podrà significar la retirada de molts contenidors del carrer i iniciar una campanya perquè la ciutadania exerceixi la seva responsabilitat. Els carrers i els espais públics són de tots i de totes, i som tots i totes que n’hem de tenir cura.  

Dimecres, 11 Desembre 2019 10:17