El tiempo - Tutiempo.net

Els borgencs Quim Calatayud i Rosa Abelló s’alternaran al capdavant del Consell Comarcal durant els propers quatre anys

Composició del Consell Comarcal 2019L’alcalde de les Borges del Camp, Quim Calatayud, ha estat escollit novament president del Consell Comarcal del Baix Camp després de la sessió constitutiva d’aquest organisme, celebrada aquest dilluns, 15 de juliol.

Calatayud és president del Consell Comarcal des de l’any 2011. En aquesta ocasió la seva reelecció ha tingut el suport de 27 dels 32 consellers i conselleres comarcals. En total, el Consell l’integren 33 consellers i conselleres, però un d’ells no va ser present a la sessió constitutiva d’aquest dilluns i prendrà possessió en els pròxims dies. Per tant, la votació per a l’elecció del president o presidenta de l’ens es va fer sobre els 32 consellers que hi eren presents.

Actualment, el Consell Comarcal del Baix Camp l’integren 11 representants d’ERC, 10 de Junts per Catalunya, 6 del PSC i un de l’ARA. Aquests grups polítics van votar a favor de la candidatura de Quim Calatayud. A més, també hi ha 2 representants de Ciudadanos, dues representants de la CUP i un representant del PP. Aquests grups polítics es van votar a ells mateixos.

El Consell Comarcal és borgenc

La composició política del Consell Comarcal del Camp sorgida després de les eleccions municipals del passat 26 de maig va donar una major representació a ERC (11), mentre que Junts per Catalunya va passar a ser segona força amb 10 representants.

Com a conseqüència d’aquest resultat, ERC i Junts per Catalunya han tancat un pacte de govern que preveu que durant els propers quatre anys (2019-2023) Junts i ERC s’alternaran en la presidència de l’ens comarcal: durant els dos primers anys la presidència recaurà sobre Junts i els dos restants sobre ERC.

Es dona el cas, però, que aquesta alternança reforçarà encara més el paper que les Borges del Camp ha tingut sobre el Consell Comarcal del Baix Camp ja que dels cinc presidents que hi ha hagut fins ara a l’ens comarcal, tres han sigut borgencs, una ‘tradició’ que continuarà la també borgenca Rosa Abelló, qui a més serà la primera dona presidenta d’aquest organisme.

Des de 1988

El Consell Comarcal del Baix Camp va néixer, igual que la resta de consells, l’any 1988. El primer president d’aquest organisme va ser el reusenc Enric Cardús. L’any 1990, el borgenc Robert Ortiga va ser escollit president, càrrec que va ostentar ininterrompudament fins l’any 2006, moment en què un altre borgenc, Xavi Llauradó, va agafar el relleu en la presidència per un període de dos anys. El següent president fou un selvatà: Josep Masdeu. Després de Masdeu, la presidència va tornar a recaure sobre un borgenc, Quim Calatayud qui, després d’haver estat reescollit aquest dilluns, l’exercirà fins l’any 2021. Per la seva part, la borgenca Rosa Abelló exercirà la presidència entre 2021 i 2023 i serà la primera dona en presidir l’ens comarcal.

Llegir 1520 vegades
Dimarts, 16 Juliol 2019 08:44