El tiempo - Tutiempo.net

Bingo i barbacoa nocturna per al primer cap de setmana d’estiu a les Borges

Sopar a la frescaL’Associació Cultural de Dones Borgenques ha obert enguany la programació d’estiu del mes de juliol amb una nit de sopar a la fresca, seguida de bingo, a la plaça de la Dona i a la pista del Centre Cultural Marinada, amb tapes, refrescos i un sopar lleuger que van preparar les voluntàries de l’entitat.

Les tapes, a base de diferents tipus de truita o d’ous ferrats, amb pernil, xoriço, embotits, formatges, salmó, croquetes i altres varietats van ser molt ben acollides pels assistents. En diverses ocasions es van poden sentir les felicitacions dirigides a les cuineres i a la resta de l’equip que es va ocupar de preparar les diferents especialitats, de tenir begudes en fresc, de cobrar i de fer passar a tothom una bona estona a base de tapes, una especialitat molt popular a casa nostra.

Una altra de les menges molt celebrades pels assistents van ser els diferents tipus de coc que es van reservar per a les postres. Tot plegat, novament, un èxit culinari i gastronòmic, seguit de juguesca. I és que després del sopar va arribar el moment en què tothom escolta atentament els números que les organitzadores anaven cantant per veure si era línia o bingo. La recaptació de tot plegat, sopar i juguesca, va destinada a cobrir algunes de les despeses i els nous projectes de l’Associació de Dones.  

La segona proposta d’aquest cap de setmana ha sigut, culinàriament parlant, més difícil i compromesa. El Poliesportiu el Garrigó va organitzar dissabte al vespre la primera Barbacoa Nocturna que promou l’entitat. Un equip de sis voluntaris i voluntàries del Poli van preparar les taules, les cadires, les barbacoes i tot l’espai i tot plegat amb un punt d’incertesa ja que dues hores abans de l’inici previst per a la barbacoa, dos quarts de deu, a les Borges hi va caure un xàfec que, afortunadament, va ser només una tempesta d’estiu.

La barbacoa, com és ben sabut, consisteix a trobar el punt de cocció adequat de tot allò que es posa a coure i el millor moment per servir, encara calenta, la llonganissa, la carn de corder, la botifarra, la cansalada, el pa torrat i els acompanyaments. Una tècnica culinària, la brasa, que finalment es va resoldre amb èxit, segons els comentaris dels organitzadors, molt satisfets per aquesta primera nit de barbacoa.

La nit va acabar, després del gelat de postres, amb la música que va oferir un discjòquei, amb ball i amb les converses de les nits d’estiu a la fresca.

El proper cap de setmana, el Poliesportiu el Garrigó organitza dues activitats que cal tenir en compte: dissabte 13 la Caminada Nocturna i diumenge 14 la festa Mulla’t per l’Esclerosi. El mateix dia, diumenge 14, a la tarda, teatre a la Sala Parroquial, amb El Petit Príncep i, per tancar el cap de setmana, el Berenar de la Gent Gran.

Dilluns, 08 Juliol 2019 11:04